Avisos

La Casa Galibern de Torroella de Montgrí acull, a partir de demà, l’exposició «Orfebreria i joieria a la Col·lecció Mascort»

Es tracta d'una mostra inèdita que reuneix més de 300 peces d’excepcional qualitat històrica i artística, datades entre els segles VI i XIX

10.06.2022

Demà s'inaugura la nova proposta expositiva de la Fundació Mascort a la Casa Galibern, de Torroella de Montgrí. En aquesta ocasió porta per títol «Orfebreria i joieria a la Col·lecció Mascort» i dona a conèixer, per primera vegada, una col·lecció d’objectes d’ús litúrgic i civil, fins ara inèdita. La seva comissària, la doctora en Història de l’Art Lourdes de Sanjosé, qui és també l’autora del catàleg que complementa la mostra, remarca l’excepcional qualitat d’aquesta mostra que reuneix més de 300 peces de gran valor artístic, datades entre els segles VI i XIX.

La mostra es divideix en tres àmbits, el primer dels quals està dedicat a la joieria i, els altres dos, a l'orfebreria religiosa i l'orfebreria civil. Les peces es presenten per tipologia i cronologia, i en una sala específica s'han reunit les millors creacions dels artífexs més qualificats.

El catàleg de la mostra és un laboriós estudi de l’orfebreria de la Col·lecció Mascort, que ha estat analitzada minuciosament per la seva autora, qui ha aconseguit identificar l’artífex de moltes de les peces.

L’exposició es podrà visitar de l'11 de juny al 16 d’octubre de 2022.

02.12.2022

El Pomatec ha arribat a la 22a edició amb l'emergència climàtica i els problemes i reptes que planteja com a element central. El Cinema Montgrí... (Llegir més)

01.12.2022

Formen part del projecte la Diputació de Girona, juntament amb els ajuntaments de Gualta, de Torroella de Montgrí i d'Ullà, la Universitat de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana passada han finalitzat els treballs d'acondicionament acústic del menjador escolar de l'Escola Guillem de Montgrí i també de... (Llegir més)

01.12.2022

Aquesta setmana han començat les obres de millora del parc infantil, situat a la plaça 11 de setembre, que s’allargaran durant un mes i mig... (Llegir més)

29.11.2022

La nova temporada, de gener a juny, oferirà una vintena d’espectacles amb propostes destacades que estan protagonitzades per dones com ‘La... (Llegir més)

25.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'ha volgut sumar avui #25N a la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, per... (Llegir més)

24.11.2022

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), una iniciativa que... (Llegir més)

24.11.2022

Benvolguts veïns i veïnes, Us informem que aquesta propera setmana començaran les obres de pavimentació i millora del Camí de les Dunes,... (Llegir més)

23.11.2022

El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat les subvencions per a projectes i accions de solidaritat i cooperació internacional de... (Llegir més)

22.11.2022

L’Ajuntament de de Torroella de Montgrí ha obert una Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i... (Llegir més)

17.11.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa la creació d'una comunitat energètica local (CEL) amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum compartit... (Llegir més)

08.11.2022

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pel macro parc eòlic marí projectat a la Costa Brava han mantingut una reunió de treball aquest... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis