Avisos

Prevenció de les inundacions i foment de la biodiversitat al Baix Ter

TRANSICIÓ VERDA

HIDRONET BAIX TER té per objectiu canviar el model de drenatge d’inundacions de la plana aluvial del Baix Ter, que es realitza a través de canals pavimentats, per una solució basada en la natura, a partir de l’aliança entre administracions locals, Universitat i comunitat de regants. En aquest cas, s’articularà una xarxa d’aiguamolls de laminació que alenteixi el flux d’aigua, redueixi el flux de desbordament i permeti la recuperació de zones inundables antigues, avui, dessecades. Aquest sistema innovador i transformador comporta la mitigació del risc d’inundació, principalment, en els municipis de Gualta, Ullà i Torroella de Montgrí-L’Estartit, amb inundacions recurrents i greument afectada pel Glòria; i, l’increment de la biodiversitat en tant que les zones inundables són hàbitats rics en fauna i flora.

Aquest projecte s’emmarca en el component 5, “Preservació del litoral i recursos hídrids” i inversió 3 “Seguiment i restauració d’ecosistemes fluvials, recuperació d’aqüífers i mitigació del risc d’inundació” del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència NextGeneration UE.

ACRÒNIM HIDRONET BAIX TER
BENEFICIARIS 7 socis
Diputació de Girona, Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona, Consorci del Ter, Junta Central d’Usuaris del Baix Ter, Ajuntament de Gualta, Ajuntament d’Ullà i Ajuntament de Torroella de Montgrí
PERIODE D’EXECUCIÓ D’octubre de 2022 a desembre de 2025
IMPORT TOTAL DEL PROJECTE 2.996.090,18 €
SUBVENCIÓ TOTAL ATORGADA  2.528.062,56 €
IMPORT ACTUACIONS AJUNTAMENT DE TORROELLA DE MONTGRÍ    954.380 €
SUBVENCIÓ ATORGADA A L’AJUNTAMENT DE TORROELLA DE MONTGRÍ   774.592 €

Pla de recuperació, transformació i resilència. Next Generation UE:

Per a més informació:

Notícies Relacionades
09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

18.03.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí va presentar divendres passat a tots els regidors del Ple, la nova àrea municipal, anomenada «Àrea... (Llegir més)

17.04.2023

Des de principis d’abril, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha condicionat  l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) amb dos... (Llegir més)

20.10.2022

Ara és un molt bon moment si esteu interessats a rehabilitar el vostre edifici o habitatge gràcies a les ajudes que es concedeixen a través dels... (Llegir més)

eventis