Avisos

Oficina de Rehabilitació Energètica

Subvencions Next Generation per a la rehabilitació d’habitatges

Des del Servei Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí es presta assessorament al ciutadà per poder accedir als ajuts en matèria de rehabilitació residencial aprovades per la Generalitat en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència, i l'Instrument de Recuperació Next Generation EU.

Aquest programa d’ajuts finançat amb els fons Next Generation tenen per objectiu bàsic que els edificis d’habitatges redueixin el consum d’energia primària no renovable i una reducció de demanda energètica segons zona climàtica.

Constitueixen uns fons de caràcter extraordinari per a combatre els efectes de la pandèmia COVID 19 que hauran de disposar-se abans del juny de 2026, data límit de justificació a la UE.

Els fons Next Generation EU són una oportunitat única per acelerar la rehabilitacio energèticad’un parc d’habitatge envellits.

Tríptic informatiu

Oficina de Rehabilitació Energètica

El Servei Municipal d'Habitatge de Torroella de Montgrí, mitjançant conveni amb la Generalitat, s’ha constituït com a Oficina de Rehabilitació energètica per atendre i gestionar els ajuts a les persones del municipi interessades a rehabilitar energèticament els seus habitatges.

Les oficines de rehabilitació tenen l’objectiu de coordinar, informar i facilitar la gestió dels ajuts i la prestació de serveis per portar a terme i gestionar de forma integral els projectes de rehabilitació energètica en l’àmbit residencial que puguin presentar persones particulars, comunitats de propietaris, empreses i agents rehabilitadors en general.

En aquest sentit, un dels objectius del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència, per fer front a la crisi derivada de la Covid-19 i en el context dels ajuts Next Generation de la Unió Europea, és activar el sector de la rehabilitació de cara a generar ocupació i activitat i per tal d’aconseguir una renovació sostenible del parc d’habitatges.

Programes d'ajuts

Des de l'Oficina de Rehabilitació Municipal es presta assessorament en quatre dels sis programes en què s'agrupen les actuacions subvencionables.

  • Programa 1 d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri
  • Programa 3 d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d'edifici
  • Programa 4 d'ajuts a les actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges.
  • Programa 5 d'ajuts a l'elaboració del llibre de l'edifici existent i la redacció de projectes de rehabilitació.

Terminis

En aquesta pàgina trobareu informació detallada sobre cada programa d'ajuts https://habitatge.gencat.cat/ca/ambits/Ajuts-europeus-per-a-la-millora-de-leficiencia-energetica-dels-habitatges/

eventis