Avisos

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí utilitza aigua regenerada per netejar la via pública

La salinització de l’aigua que arriba a la Depuradora no permet, encara, l’ús d’aquesta aigua pel rec de zones verdes

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública, el clavegueram i els contenidors del municipi.

Setmanalment, l’empresa concessionària de neteja viària es desplaça amb cisternes a l’EDAR per recollir aigua regenerada i no potable i l’utilitza per netejar els carrers i el mobiliari urbà. L’aigua regenerada s´emmagatzema en uns dipòsits de 5.000 litres de la Deixalleria municipal, que permet de manera còmode emplenar, quan cal, la maquinària que s’utilitza. 

Actualment, existeix un problema de salinització de l’aigua que arriba a la depuradora municipal, que no permet utilitzar-la pel reg de jardins i zones verdes. Des de l’Ajuntament s’està treballant intensament per aconseguir que no arribi aigua salinitzada a la depuradora, i per tant, aquesta aigua pugui ser apte també pel reg de supervivència dels espais verds.  

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament adopta una nova mesura per fer front a l’actual situació de sequera i en compliment de les restriccions de la fase d’alerta en què ens trobem, que demana als ajuntaments que sempre que sigui possible s’utilitzi aigua regenerada o no procedent de l’abastament d’aigua potable.

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí ha destacat que “La utilització d’aigua regenerada per netejar la via pública és una mesura que hem adoptat ara en el context de sequera, però ja l’incorporem com un element permanent més de l’adaptació al canvi climàtic”.

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

07.05.2024

Cala Montgó ha tornat a revalidar per catorzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis