Avisos

Agermanaments

Torroella de Montgrí està agermanada amb dues poblacions, una a la Catalunya Nord, Torrelles de la Salanca, i l’altra a Nicaragua, San Juan del Sur. Ambdós agermanaments es van iniciar a la dècada del 1980 en contextos diferents.

Torrelles de la Salanca
Pel que fa a l’agermanament amb Torrelles, els primers contactes es van realitzar l’any 1989, amb unes visites de representants d’aquesta població a Torroella i de torroellencs a Torrelles. Els actes oficials es van dur a terme el 2 d’agost, a Torrelles, i el 25 d’agost, a Torroella, amb signatura del protocol per part dels dos alcaldes, Albert Bou i Louis Carles. Des de llavors es va “institucionalitzar” una festa anual de l’agermanament i l’organització de diverses activitats culturals conjuntes que s’han anat materialitzant al llarg dels anys a través de plans d’intercanvi anuals.
Torrelles de la Salanca

San Juan del Sur
En relació amb San Juan del Sur, el 8 de maig de 1988 es va concretar l’agermanament amb la firma del protocol per part de l’alcalde de Torroella de Montgrí, Albert Bou, i del cònsol Moisés Arana, poc després de les anomenades Diades per Nicaragua, jornades que es van organitzar a casa nostra per conèixer la situació d’aquest país centreamericà que tot just començava a alliberar-se del jou d’una forta dictadura que va desembocar en guerra civil. Va ser al novembre de 1993 que una comissió formada per representants municipals i membres de la Comissió de Solidaritat Nord-Sud va visitar San Juan del Sur per firmar definitivament l’acta d’agermanament entre els dos alcaldes, Josep Ferrer i César Guadamuz.
San Juan del Sur

Notícies Relacionades
13.06.2023

Alumnes de 9 i 10 anys de l'Escola Jules Verne de Torrelles de la Salanca han començat la seva estada de tres dies a Torroella de Montgrí, per tal... (Llegir més)

03.05.2023

Aquest matí ha tingut lloc una reunió de treball entre l'Ajuntament de Torrelles de la Salanca i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per marcar... (Llegir més)

20.07.2019

L’alcalde de Torroella de Montgri Jordi Colomí; el segon tinent d’alcalde, Josep Martinoy, i la regidora de Cultura, Roser Font, van assistir el... (Llegir més)

15.07.2019

La revista cultural transfronterera Culturae Magazine publica en el número 20, corresponent al tercer trimestre de 2019, un interessant article... (Llegir més)

04.06.2019

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va participar ahir en unes jornades de treball sobre la certificació Bandera Blava a França, que es va... (Llegir més)

16.05.2019

Alumnes de 9 a 11 anys de l’escola Jules Verne de Torrelles de la Salanca han visitat Torroella de Montgrí com a activitat d’intercanvi dins el... (Llegir més)

eventis