Avisos

Film Comission

Ubicat en plena Costa Brava i a l'Empordà, el municipi de Torroella de Montgrí conforma un espai ideal com a plató cinematogràfic i televisiu gràcies a la varietat i bellesa de les seves localitzacions (amb unes platges i cales paradisíaques), la climatologia, les comunicacions, els serveis i les infraestructures.

A banda de ser un excel·lent plató natural, Torroella de Montgrí  i l'Estartit posen a disposició de les productores audiovisuals les assistències de l'Oficina de la Film Comission de Torroella de Montgri i l'Estartit, a fi d’oferir tota una sèrie de facilitats i la màxima qualitat en el servei.

Qualsevol productora que tingui interès en rodar al municipi de Torroella de Montgri - l'Estartit necessita una autorització.

Tràmits a realitzar per rodar a Torroella de Montgrí i l'Estartit:  

1. Contactar amb la Film Office de Torroella de Montgrí i l'Estartit:

Oficina de la Film Comission a Torroella de Montgrí  - l'Estartit
Persona de contacte: Roser Ayats i Torró
Plaça de la Vila, 1 - 17257 Torroella de Montgrí
Tel. 972 75 81 12
Correu electrònic: rayats@torroella-estartit.cat

2. Omplir el model d'instància de rodatges. (podeu descarregar el formulari aquí). Un cop omplert, cal entrar-lo a la Seu electrònica municipal.

2.1 Si el rodatge és a diversos indrets del municipi cal recordar el següent:

- Pot ser que hi hagi algunes zones dins el municipi on, a banda de l’ajuntament, s’hagi de demanar autorització a altres entitats (platges, zones portuàries, parc natural...). En aquests casos cal posar-se en contacte amb l’entitat gestora corresponent. Al següent enllaç s'hi troba la sol.licitud d'autorització d'ocupació del domini públic marítimoterrestre.

- Els estacionaments es realitzaran als llocs autoritzats de la via pública. El municipi haurà de determinar la normativa de senyalització. La companyia productora serà l’encarregada de fer la reserva prèvia d’espai. - No es podrà interrompre el trànsit de vehicles ni vianants, excepte quan així ho especifiqui el permís.

3. Viabilitat i càlcul taxes de rodatge
A partir del formulari general de rodatge, l'Ajuntament valora la viabilitat i calcula les taxes corresponents dels costos del rodatge a Torroella de Montgrí. El càlcul de les taxes es fa segons les ordenances fiscals de l'any en curs. Les ordenances municipals contemplen també exempcions de pagament per aquelles filmacions de tipus cultural o que beneficiin a la promoció econòmica i turística del municipi.

4. Permís de rodatge
Un cop analitzada la viabilitat de la sol.licitud de rodatge i un cop pagades les taxes corresponents, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí emet un decret de regidoria donant permís al rodatge en qüestió.

5. Terminis de tramitació
Per rodatges senzills en que no calen permisos d'altres institucions, el termini de tramitàció màxim és d'una setmana. En casos en què calgui fer talls de trànsit, ocupació de via pública, etc... s'estableix un termini màxim de 15 dies per part de l'Ajuntament.

eventis