Torroella i l'Estartit acullen novament el torneig internacional de futbol base MicFootball

El municipi acollirà els partits de la categoria U12A i serà seu hotelera del MIC amb més de 600 persones allotjades

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es disputarà del 26 al 31 de març de 2024.  

Reconegut com un dels torneigs de futbol base més prestigiosos del món, el MICFootball té com a padrins d’aquesta edició a Oriol Romeu i Cata Coll, futbolistes dels primers equips masculí i femení del FC Barcelona.

La 22ena edició del torneig internacional de futbol base MICFootball (MIC – Mediterranean International Cup) es durà a terme a 40 municipis de les comarques gironines. Ho farà amb una participació rècord de 412 equips i amb la presència de més camps que mai: 56. Els més de 8.000 jugadors i jugadores participants, que es repartiran en 9 categories, disputaran 1.012 partits.

Torroella de Montgrí i l’Estartit acollirà els partits de la categoria U12A:

En el municipi competiran 28 equips que jugaran un total de 53 partits. Del total d'equips, 17 estaran allotjats en 4 hotels del municipi. Això es pot traduir amb més de 600 persones allotjades, amb més de 3.500 pensions complertes, fet que potencia el sector turístic del municipi.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit es disputaran els partits de la categoria 12A. El calendari dels partits al municipi ja es poden consultar al següent enllaç: Categoria U12A: Partits de la categoria U12A a Torroella de Montgrí i l'Estartit

D'aquesta edició, passaran per Torroella i l'Estartit, dins de la categoria U12A, destacats equips com el FC Barcelona, Real Madrid CF, Manchester United i el City SC.

L’equip local EF Baix Ter participarà també al torneig i disputarà partits a la fase de grups amb el Glen Shields Juventus, (27/03/24, a les 19 h); amb l’UE Fornells (28/03/24, a les 10 h) i amb GD Julián Vásquez (28/03/24, a les 17 h)

Els partits de la fase final es disputaran al camp de Torroella de Montgrí i la fase de consolació es disputarà al camp de l’Estartit. La final de la categoria U12A es jugarà a l’estadi del Figueres, a Vilatenim.

El regidor d’Esports, Genís Pigem, ha declarat «El municipi està disposat a celebrar una nova edició del prestigiós torneig i a allotjar part dels equips als establiments hotelers de l'Estartit. Aquest any, a més, s'han posat els dos camps d'esports de Torroella a disposició de l'organització, de manera que es podran fer dos partits simultanis. Això implica incrementar el nombre de públic i jugadors.». Pigem ha volgut destacar també «Així mateix, els partits de divendres i dissabte seran retransmessos per televisió, tal i com va succeir el 2022»

El regidor torroellenc ha afegit «Esperem que sigui una gran oportunitat per l'equip del Baix Ter que participarà defensant els colors del municipi i que l'experiència de jugadors i acompanyants en el MIC 2024 sigui memorable i puguin gaudir dels equipaments esportius i turístics del nostre poble.»

Xifres rècord i un cartell de luxe 

Per primera vegada en la seva història, el MICFootball superarà la barrera dels 400 equips inscrits i els 8.000 jugadors. La seva 22ª edició comptarà amb una participació rècord i un cartell de luxe. Entre les 9 categories, des de la U12A fins a la F19, hi haurà 412 equips procedents de gairebé una quarantena de països dels cinc continents. D’aquesta manera es deixa enrere la xifra de l’any passat, que va ser de 344 equips, i també es bat el rècord del torneig, que es va registrar l’any 2018 quan en van ser 372. Amb una participació tan elevada hi haurà més partits que mai: 1.012. Els futbolistes, d’entre 12 i 19 anys, es dividiran per categories segons la seva edat: alevins de futbol 11 i futbol 7 (U12 A i U12 B), infantils (U13 i U14), cadets (U15 i U16) i juvenils (U18, U19 i F19). 

D’entre els clubs confirmats per a l’edició d’aquest 2024, més d’una desena estan representats actualment a la Primera i la Segona Divisió de l’Estat espanyol. Es tracta del FC Barcelona, Real Madrid, Atlético de Madrid, Girona FC, Real Sociedad, Athletic Club, Sevilla FC, Valencia CF i Villarreal CF, de la màxima categoria, i també el RCD Espanyol i FC Andorra, de la divisió de plata. En l’àmbit internacional també hi participaran clubs de primer nivell d’altres països europeus, com per exemple el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United, el Crystal Palace i el Newcastle anglesos; el Paris Saint-Germain, l’Olympique de Marseille i l’Olympique Lyonnais francesos; conjunts portuguesos com el FC Porto i l’Sporting de Braga; l’AC Milan i la Juventus italians i el Shakhtar Donetsk, que torna al MIC després de la seva absència el 2023 degut al conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia. La selecció de Mèxic també hi serà present, en aquest cas en categoria infantil. 

Les retransmissions televisives i per streaming també seran presents en aquesta edició i una gran part del torneig es podrà seguir des de qualsevol racó del món.

Més informació a: www.micfootball.com
Descarrega't l'aplicació del MIC: Aplicació MIClive
Com seguir el MIC per televisió: Seguiment MIC per TV

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis