Torroella de Montgrí i l’Estartit ofereixen una vintena de propostes de casals d’estiu

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit coordinen l’oferta local per donar-li visibilitat i ofereixen beques per famílies amb dificultats econòmiques

El nostre estiu 2024
El nostre estiu 2024

17.04.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han fet públic avui, per quart any, l’organització d'El Nostre Estiu, el programa de dinamització i suport a l'accés als casals d'estiu i propostes formatives que organitzen empreses i entitats culturals, esportives i de lleure del municipi.

Després de l’èxit de participació i la bona acollida que han tingut les tres primeres edicions, es continuarà aprofundint en aquesta fórmula de col·laboració publico - privada que té com a principal objectiu donar les màximes facilitats perquè joves i infants puguin escollir el casal del municipi que prefereixin, sense que la qüestió econòmica en sigui una dificultat o impediment.

Els esforços es destinen a articular un seguit d'ajuts que es poden sol·licitar en el moment de formalitzar la inscripció. L’any 2022, un total de 59 infants i joves del municipi van ser becats. Al 2023 se’n van becar un total de 77, un increment bastant significatiu.  

Des d’ambdues institucions també, s’ha tingut en compte la necessitat d’atendre els infants i joves amb diversitat funcional o amb necessitats educatives especials que els cal la figura d’un/a vetllador/a, sense la qual no podrien accedir a les activitats de lleure d’estiu tan necessàries per un bon desenvolupament personal i emocional. L’any 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va contractar un total de 3 vetlladores i es preveu que aquest any, s’hagi d’augmentar el nombre d’aquests professionals a 7 o 8.

Una vintena d’empreses d’educació i lleure s’han unit a la iniciativa municipal. Es poden consultar tots els casals que s'ha unit al projecte al següent enllaç: El nostre estiu 2024

En breu, es publicarà la convocatòria de beques i ajuts, per les famílies amb dificultats econòmiques. Es poden consultar la documentació i criteris d'atorgament al següent enllaç: Beques i ajuts El Nostre Estiu. (Nota: Cal esperar la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província, per poder presentar sol·licituds.)

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit  es vol agrair la tasca duta a terme per totes les entitats que la temporada passada van fer possible que hi hagués una oferta d’activitats d’estiu àmplia i sobretot l’esforç de les entitats que han cedit gratuïtats perquè infants de famílies vulnerables en siguin partícips.

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis