Avisos

Destinació de Turisme Familiar


Torroella de Montgrí-l’Estartit va aconseguir l’abril de 2008 la prestigiosa certificació de Destinació de Turisme Familiar. Aquest és un segell d’especialització creat per Turisme de Catalunya, que reconeix els municipis o zones turístiques catalanes que tenen una oferta d’allotjament i restauració adaptades a les necessitats de les famílies, amb una gran varietat de propostes d’oci i entreteniment.

Per obtenir aquest segell cal passar un procés d’auditoria i complir una sèrie de requisits estrictes, que no només afecten el municipi o zona turística, sinó també els seus establiments i serveis. Es valoren aspectes com l’allotjament, infrastructures, restauració, i serveis com ara guarderia a la platja, zona de jocs infantils, parcs lúdics, servei de cangurs amb idiomes, vigilants en les zones de joc, paviment antilliscant a les piscines, presència de socorristes, senyalització de perills, trones i cadires infantils als restaurants, propostes d’oci per als nens, o habitacions comunicades, entre altres, per tal d’assegurar a les famílies una estada ideal, amb totes les garanties i la màxima qualitat.

La implantació de la marca és un procés evolutiu. En el primer any, com a mínim el 15% de l’oferta de les DTF han de complir els requisits exigits. Al tercer any, el percentatge ha de ser del 25%, i en el cinquè any com a mínim un 35% de l’oferta ha de complir aquests paràmetres.

Torroella de Montgrí-L’Estartit s’ha sumat a la marca DTF amb el 33% de la seva oferta turística certificada tot just començar, xifra que representa més del doble del mínim exigit el primer any. Dels 285 establiments turístics de què disposa el municipi, un total de 95 estan compten amb la certificació de Destinació de Turisme Familiar, dels quals 13 són empreses d’allotjament turístic.

Una oferta variada per a grans i petits
El nostre municipi ofereix un paisatge molt divers de muntanya i litoral molt atractiu per al turisme familiar. El nucli antic de Torroella convida a fer passejades d’interès cultural, visitant els vestigis de la muralla, el portal de Santa Caterina, la Torre de les Bruixes, o les cases colonials construïdes pels indianos que van tornar d’Amèrica després d’haver-hi anat a fer fortuna.

També té un gran especial interès turístic l’Estartit, que va començar essent un barri mariner i actualment és una de les destinacions emergents de la Costa Brava, ja que compta amb extenses platges equipades amb tot tipus de serveis, un port esportiu i la gran reserva marina de les Illes Medes, declarades Parc Natural. Cal destacar, a més, que la Platja Gran de l’Estartit està avalada amb la Bandera Blava europea, i ofereix una extensió de 3,3 km de sorra fina i aigües poc profundes, cosa que la fa ideal per a les famílies amb nens.

El municipi disposat també d’una àmplia oferta d’allotjament que inclou dos hotels de 4 estrelles, quatre de 3 estrelles, quatre de 2 estrelles, i 12 establiments diversos —des d’hotels d’una estrella, fins a hostals i pensions— 10 càmpings, nombrosos apartaments i algunes cases de turisme rural.

Documents
eventis