Avisos

Torroella i l’Estartit participa als fòrums ‘Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat’ i ‘Ecoplayas’

Personal tècnic de l'àrea de Turisme ha assistit als dos esdeveniments amb la sostenibilitat com a eix central

Fòrum Ecoturisme Sostenibilitat i Natura
Fòrum Ecoturisme Sostenibilitat i Natura
Fòrum Ecoturisme Sostenibilitat i Natura
Fòrum Ecoturisme Sostenibilitat i Natura

06.04.2022

Torroella de Montgrí i l’Estartit participen aquesta setmana en dos fòrums que tenen la sostenibilitat com a element central. Són l’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat i l’Ecoplayas.

El Fòrum Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat és un dels certàmens de referència de l’ecoturisme a Catalunya amb la participació de gairebé 200 persones. S’ha celebrat aquest dimecres al Pla d’Urgell, organitzat per la Generalitat a través de la Taula d’Ecoturisme del Departament d’Empresa i Treball. Enguany ha portat per lema ‘Redescobrim els nostres espais naturals’.

Foment de l’Ecoturisme

En el transcurs d’aquest dimecres al matí s’han presentat els primers passos del Pla d’Ecoturisme de Catalunya que ha de servir per posicionar el país com un territori que vetlla per preservar els seus espais naturals i en promou una descoberta sostenible i regenerativa. Elements amb els quals treballa des de fa temps Torroella de Montgrí i l’Estartit i que es veuen reforçats en el marc del Pla de Sostenibilitat que s’està implantant al municipi.

També s’hi ha tractat els 20 anys de la Carta Europea de Turisme Sostenible i com aquesta s’ha implantat a Catalunya.

La jornada ha tingut dues taules de treball sobre la ‘descoberta d’espais naturals de forma responsable i saludable’, i un altre sobre la ‘descoberta d’espais naturals de forma inclusiva i guiada’.

Experiències i estudis sobre la gestió sostenible de les platges

Pel que fa al Congrés d’Ecoplayas, aquest s’està celebrant fins divendres a Castelldefels, on diferents veus expertes i responsables de destinacions turístiques hi presentaran estudis i experiències relacionades amb la gestió sostenible de les platges.

El Congrés també brinda l’oportunitat de conèixer de primera mà els productes mes innovadors en gestió de platges a través de les presentacions que hi fan empreses especialitzades.

23.06.2022

Tres dies de festa i música per inaugurar la temporada de grans festivals de la Costa Brava. L’ÍTACA Sant Joan, de l’Estartit, es posa en marxa... (Llegir més)

22.06.2022

La comissió organitzadora del Premi Espai Ter ha decidit atorgar el IV Premi Espai Ter de música al pianista i compositor Manel Camp per posar en... (Llegir més)

16.06.2022

Benvolguts/des veïns/es, Properament celebrarem la Revetlla de Sant Joan al nostre municipi, i us informem sobre la programació d'aquesta festa... (Llegir més)

20.06.2022

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí obrirà un Punt d'Informació d'Habitatge (PIH) des del qual es prestarà suport directe als propietaris i... (Llegir més)

17.06.2022

Avui 17 de juny es donen a conèixer els 3 cartells finalistes del Concurs de cartells de Festa Major 2022, que el jurat ha escollit entre tots els... (Llegir més)

17.06.2022

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, ha recollit avui la Bandera Blava que acredita la qualitat de Cala Montgó, en un acte... (Llegir més)

16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

15.06.2022

Aquest matí, operaris de la Brigada Municipal de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han fet efectiu el tancament de l'accés... (Llegir més)

14.06.2022

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Sant Gabriel apadrinaran i s'encarregaran del manteniment i embelliment dels nous escocells que l'Ajuntament de... (Llegir més)

14.06.2022

Benvolguts veïns,  Us informem que per tal d'evitar el risc d’inici d’un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la... (Llegir més)

10.06.2022

El Museu de la Mediterrània ha acollit aquest matí la darrera jornada lectiva del 2n curs del grau d'Arquitectura de la UdG. El matí s'ha tancat... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

Cercador
eventis