Torroella de Montgrí s’adhereix a la campanya Fes un Gest per l’ELA

Demà diumenge 21 de juny se celebra el Dia Mundial de l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica)

20.06.2020

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la campanya de sensibilització «Fes un Gest per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica)» pujant a les xarxes socials institucionals una fotografia dels 10 regidors de l’equip de govern, a la plaça de la Vila, fent el símbol d’aquesta malaltia.

Demà diumenge 21 de juny se celebra el Dia Mundial de l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica). Per commemorar-lo i donar una major visibilitat a aquesta malaltia, la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, ha engegat una campanya de sensibilització ciutadana. Per sumar-s’hi, l’organització convida la ciutadania a fer-se una fotografia posant els dits índex i polze en forma de la lletra “ela”, de la mà dreta, símbol d’aquesta malaltia.

L’equip de govern de Torroella de Montgrí dóna suport i se solidaritza amb les persones afectades per aquesta malaltia i amb les seves famílies. Així mateix, el Ple va aprovar la setmana passada, per unanimitat, una moció en la qual es formalitza l’adhesió de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a la campanya “Fes un Gest per l’ELA”.

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la ciutadania per participar en aquesta campanya i publicar fotografies a Instagram, Twitter i Facebook amb l’etiqueta #fesungestperlela i també etiquetant @miquelvalls. A més, també es poden utilitzar les etiquetes #diamundialELA, #ELA, #fundaciomiquelvalls.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)
L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

L’ELA és considerada una malaltia minoritària o rara i actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu. S’estima que hi ha unes 400 persones afectades a Catalunya i que cada any es diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.

Per a més informació, es pot consultar la pàgina web: www.fundaciomiquelvalls.org

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis