L'Ajuntament neteja amb productes desinfectants la via pública, contenidors i espais de concurrència

Es demana la col·laboració ciutadana per fer un bon ús dels contenidors i minimitzar riscos

24.03.2020

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activitat un servei especial de neteja viària amb productes desinfectants específics com a mesura per frenar l'expansió del coronavirus. El dispositiu de reforç s'articula a través d'Urbaser, l'empresa concessionària del servei municipal, i es va començar a desplegar dissabte. S'està actuant amb una solució d'aigua amb lleixiu diluïda en zones que malgrat el confinament decretat mantenen la concurrència ciutadana, com són els accessos i l'entorn de les residències geriàtriques, dels CAP, dels supermercats, les farmàcies i altres establiments d'alimentació, espais molt sensibles a la propagació del virus.

També s'ha intensificat la neteja viària amb camió cuba  que treballarà a la via pública, en els carrers on es consideri necessari reforçar la neteja viària i la desinfecció.

Paral·lelament, s'estan desinfectant i netejant els contenidors de la via pública i voltants de les àrees de contenidors. En aquest sentit, preguem als ciutadans que no deixin els residus fora dels contenidors, que els dipositin on toca i utilitzin guants de protecció o  intensifiquin l´higiene personal de mans un cop utilitzats.

Col·laboració ciutadana

La deposició fora dels contenidors comporta no poder mantenir ni garantir l'estat de salubritat dels punts d'aportació de residus i dificulta els treballs de buidatge del personal del servei. Recordeu que deixar els residus fora del contenidor està sancionat. A part, aquesta actitud és completament insolidària pels treballadors que han de mantenir i garantir la netedat i l'ordre del servei de residus, en uns moments  molt difícils per a tothom, per la crisi sanitària que estem patint.

Preguem, alhora, que en cas de positiu, els residus procedents de la persona infectada es dipositin als contenidor de resta o rebuig en doble bossa ben lligada. Pensem en la protecció de tots.

Serveis essencials a la deixalleria

Mentre duri el confinament us preguem que no aneu a la deixalleria. Aquesta només resta operativa, amb serveis mínims, per atendre aquelles necessitats estrictament essencials. En aquest context de crisi sanitària, cal evitar el màxim possible els desplaçaments.

Recollida de trastos vells

També us preguem que no abandoneu els trastos vells a la via pública.  Això és insolidari i també no poder mantenir ni garantir l'estat de salubritat de la via púbica. Us recordem que aquesta pràctica també és sancionable. El servei gratuït de recollida de trastos vells a porta segueix operatiu. Si teniu alguna necessitat, només cal que truqueu al telèfon gratuït 900 720 678 per indicar el lloc i el tipus de material, i us el recollirem a la porta de casa.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis