L’Ajuntament de Torroella de Montgrí crea una àrea especialitzada en recerca de fons europeus

Torroella de Montgrí s’incorpora a la xarxa BELC, una xarxa d’administracions locals per fomentar la comunicació sobre temes de la UE.

Visita a Brusel·les de la xarxa BELC
Visita a Brusel·les de la xarxa BELC
Visita a Brusel·les de la xarxa BELC
Visita a Brusel·les de la xarxa BELC

18.03.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí va presentar divendres passat a tots els regidors del Ple, la nova àrea municipal, anomenada «Àrea Europa», una unitat estratègica dins l’Ajuntament que té per objectiu contribuir de manera pro-activa a la construcció de la UE, sota quatre pilars bàsics: coneixement, cooperació, creixement i innovació.

L’objectiu principal és posicionar Torroella de Montgrí a escala europea i internacional i crear aliances, que permetin identificar i participar activament en xarxes europees que poden contribuir al desplegament de les polítiques municipals.

En aquest sentit, la nova àrea s’ha marcat com a objectius específics la identificació de subvencions de la UE que puguin ser d’interès pel municipi i orientar i donar suport a la presentació i seguiment de propostes per part de les diferents regidories municipals. Així mateix, es vol sensibilitzar a la ciutadania sobre la UE.

Torroella de Montgrí i l’Estartit han tingut, des de pràcticament fa dues dècades, un paper molt actiu en la posada en marxa de plans a escala europea i la implementació d’iniciatives pioneres en l’àmbit de la gestió territorial i la dinamització turística i econòmica.

En son exemples els tres projectes Life (Life Ter Vell, Life Emyster i Life Pletera), les certificacions de qualitat EMAS, el sistema d’indicadors europeus ETIS, els grups de treball europeus NECSOTUR i Interreg Mediterranean, els programes europeus Marimed i Ernest, la Carta Europea de Turisme Sostenible i el finançament també amb programes Feder i Next Generation, entre d’altres.

La nova àrea municipal, que ja fa alguns mesos que treballa, ha aconseguit crear les sinèrgies necessàries per aconseguir 9 projectes Next Generation, que han aportat al municipi un total de 4.691.563,71 € en subvencions.

Així mateix, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha incorporat a dues xarxes europees que li permeten estar ben informat de tots els projectes europeus. Es tracta de la xarxa BELC: Construir Europa amb les autoritats locals i de la xarxa European Network of Cultural Centres.

Recentment i en el marc del desplegament de la nova àrea municipal, la regidora de l’Àrea Europa ha participat en la trobada Construir Europa amb les autoritats locals que es va celebrar a Brussel·les els passats 20 i 21 de febrer. Aquesta trobada va oferir la oportunitat de conèixer de primera mà les institucions de la Unió, la Comissió Europea i el Parlament Europeu i programes de finançament i d’innovació, d’impuls de la transició verda per a ens locals, així com la campanya institucional de cara a les eleccions europees del 9 de Juny. En una de les jornades de treball es van poder compartir les inquietuds dels representants locals davant la gestió i execució dels fons Next Generation. 

La setmana passada també, varis representants municipals han participat en una trobada transfronterera a Torreilles de la Salanca, municipi agermanat amb Torroella de Montgrí, amb la voluntat de reforçar lligams i crear noves sinèrgies que permetin construir projectes de futur.

L’equip humà que lidera el projecte és la regidora de Fons Europeus, Anna Bonada; la tècnica de promoció econòmica,  Montse Roca; i la col·laboradora externa experta en polítiques europees, Mònica Plana.

La regidora de Fons Europeus, Anna Bonada, ha volgut posar de manifest que «Estem treballant de valent per construir complicitats que ens apropin a Europa i ens permetin articular aliances que aportin nous projectes i noves oportunitats econòmiques, culturals i medi ambientals i socials pel nostre municipi».

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis