Avisos

Ser al govern només per ostentar el càrrec, però sense governar

(article publicat al butlletí municipal L'IM, número 194, juliol de 2021)

31.07.2021

A algú li pot semblar una exageració, però gestionar malament el dia a dia no és governar. I els grans temes que té pendents el municipi estan estancats. Si copiéssim un article anterior que ja vam fer denunciant la inacció del govern d’ERC i UPM seria igualment vigent, però empitjorat, pel pas del temps. Això sí, fer-se fotos inaugurant obres parcialment acabades i no accessibles no se’n descuiden pas.
Ara hem sabut que descomptar taxes als firaries per compensar-los dels estralls de la COVID-19 resulta que es pot fer, però als comerços i empreses locals, pel mateix concepte, no. Ens fa molta curiositat saber l’argument macroeconòmic que hi ha al darrere, que és econòmicament racional i eficient ajudar a empreses de fora del municipi i, en canvi, no fer-ho amb les del propi municipi. Se’ns escapa alguna cosa.
La realitat, però, és que la falta de diligència d’aquest govern per recuperar el terreny que des del 1991 un privat hauria d’haver tornat a l’Ajuntament és clamorosa. La mateixa falta de diligència ens la trobem amb el conveni entre l’Ajuntament i l’EMD. El mateix ens passa amb la concessió de l’aigua potable, ni tan sols es plantegen de municipalitzar un servei tan essencial.
Mentrestant, la brutícia i la inseguretat als carrers de l’Estartit (alguns més que d’altres) reflecteixen que ni la gestió del dia a dia són capaços d’afrontar. Interpel·lem directament als que havien estat els nostres socis de govern, al grup d’ERC, que ens expliquin bé allò que ens van dir que

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis