Avisos

Resum d'equivalències entre títols del sistema educatiu

L’equivalència entre diferents títols o nivells d’estudis de sistemes educatius anteriors i actuals permet accedir a ocupacions públiques o privades en les que es requereix el títol equivalent o continuar estudiant a partir d’un determinat nivell d’ensenyament.

En l’àmbit professional, la importància de l’equivalència radica en el fet que tant les administracions públiques com les empreses privades exigeixen en la majoria dels casos per accedir a un lloc de treball posseir un determinat títol acadèmic o haver aconseguit un nivell d’estudis específic, i, per tant, és necessari conèixer la correspondència entre aquests i els d’anteriors ordenacions del sistema educatiu del nostre país per poder certificar així que es té la qualificació necessària per exercir el lloc de treball pel qual s’exigeix un títol en concret.

D’altra banda, des del punt de vista acadèmic, és necessari que s’estableixin connexions entre els diferents sistemes d’ensenyament per fomentar l’aprenentatge al llarg de tota la vida dels adults. En aquest sentit, el sistema d’equivalències acadèmiques entre títols i nivells d’estudi reconeix els aprenentatges adquirits en etapes anteriors. D’aquesta manera s’impulsa la continuïtat dels estudis.

A efectes gràfics, adjuntem quadre resum d’equivalències entre títols del sistema educatiu elaborat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya).

Resum d’equivalències entre títols del sistema educatiu elaborat pel SOC

Notícies Relacionades
16.06.2022

El projecte de Camins Escolars Segurs encara la recta fina de la primera fase, que enllaça la plaça Quintana i Combis amb l'Espai Montgrí. Avui... (Llegir més)

10.06.2022

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora d'Educació, Anna Company, han assistit aquesta tarda, a l'Auditori Teatre Espai... (Llegir més)

01.06.2022

Benvolguts/des pares i mares, Ja podeu consultar les llistes definitives dels infants que han fet la sol·licitud a l’escola bressol municipal... (Llegir més)

24.05.2022

Benvolguts/des pares i mares, Ja podeu consultar les llistes baremades dels infants que han fet la sol·licitud a l’escola bressol municipal El... (Llegir més)

17.05.2022

Aquesta setmana s'està portant a terme l'obra civil d'instal·lació dels dos nous semàfors que regularan el trànsit a la cruïlla dels carrers... (Llegir més)

17.05.2022

 El proper dijous 19 de maig s'obre el període d'inscripcions i sol·licituds de beques al programa de casals d'estiu que coordinen l'Ajuntament de... (Llegir més)

eventis