Avisos

Resum d'equivalències entre títols del sistema educatiu

L’equivalència entre diferents títols o nivells d’estudis de sistemes educatius anteriors i actuals permet accedir a ocupacions públiques o privades en les que es requereix el títol equivalent o continuar estudiant a partir d’un determinat nivell d’ensenyament.

En l’àmbit professional, la importància de l’equivalència radica en el fet que tant les administracions públiques com les empreses privades exigeixen en la majoria dels casos per accedir a un lloc de treball posseir un determinat títol acadèmic o haver aconseguit un nivell d’estudis específic, i, per tant, és necessari conèixer la correspondència entre aquests i els d’anteriors ordenacions del sistema educatiu del nostre país per poder certificar així que es té la qualificació necessària per exercir el lloc de treball pel qual s’exigeix un títol en concret.

D’altra banda, des del punt de vista acadèmic, és necessari que s’estableixin connexions entre els diferents sistemes d’ensenyament per fomentar l’aprenentatge al llarg de tota la vida dels adults. En aquest sentit, el sistema d’equivalències acadèmiques entre títols i nivells d’estudi reconeix els aprenentatges adquirits en etapes anteriors. D’aquesta manera s’impulsa la continuïtat dels estudis.

A efectes gràfics, adjuntem quadre resum d’equivalències entre títols del sistema educatiu elaborat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya).

Resum d’equivalències entre títols del sistema educatiu elaborat pel SOC

Notícies Relacionades
17.04.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit han fet públic avui, per quart any, l’organització d'El Nostre Estiu, el programa de... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

11.01.2024

Aquest matí s'ha realitzat una visita guiada als representants del Consell Municipal d'Infants (CMI) a les instal·lacions de Montgrí Aigua, per... (Llegir més)

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar... (Llegir més)

eventis