Avisos

El Life Pletera, present en una jornada al Museu Reina Sofía de Madrid

Joan Vinyes
Joan Vinyes "S/T" Instal·lació
Isadora Wilson
Isadora Wilson "Miratges"
Esteve Subirah
Esteve Subirah "Forma 26 Pletera"
Jordi Morell
Jordi Morell "Pletera un cas d'entretemps"
Ivó Vinuesa
Ivó Vinuesa "Human Natrure"

06.07.2023

El projecte Life Pletera serà un dels dos casos d'estudi que es tractaran la setmana vinent en la cinquena edició de la jornada "Arte e imaginarios turísticos", que se celebrarà al Museu Reina Sofía de Madrid. En aquest cicle, organitzat pel grup de recerca TURICOM, es proposa tractar la relació entre els imaginaris turístics i les arts visuals a partir de 1960. S'hi desenvoluparan un seguit de ponències acadèmiques i l'exposició de casos concrets implicats en intervencions renaturalitzadores d'entorns afectats per l'explotació turística.

En la presentació del cas de la Pletera hi participaran Xavier Quintana, director científic del Life Pletera, i el Esteve Subirah, un dels artistes que va formar part del projecte d’art “Lloc, memòria i salicòrnies”. En el marc d'aquesta iniciativa, cinc artistes —Jordi Morell (Salt, 1975), Joan Vinyes (Torroella de Montgrí, 1954), Esteve Subirah (Ullà, 1975), Isadora Wilson (Santiago de Chile, 1984) i Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975)— de diferents disciplines van fer un seguiment del procés de desurbanització i renaturalització de la maresma de la Pletera. Els seus treballs es van materialitzar en diferents suports, espais i intervencions, i en una gran exposició final.

Al Museu Reina Sofía, Quintana i Subirah explicaran el lligam que es va establir entre ecologia i art i també explicaran com ha evolucionat la zona, i la percepció dels visitants, un cop que ha han passat 5 anys de la finalització del projecte.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis