Avisos

La Policia Local fa un curs de reciclatge en l’ús de desfibril·ladors i suport vital bàsic

03.05.2023

La plantilla de la Policia Local de Torroella de Montgrí està realitzant una formació de reciclatge en Suport Vital Bàsic i l’ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). El taller teoricopràctic s'emmarca dins les activitats de formació contínua del cos, un programa que es desplega durant  tot l'any per millorar els coneixement i les competències dels agents en diferents matèries. Aquest matí ha realitzat la formació la meitat de la plantilla i la setmana vinent, l'altra meitat.

Els DEA són aparells electrònics portàtils que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria, permetent dur a terme una descàrrega elèctrica sobre el cor d'una persona en aturada cardiorespiratòria minuts abans que arribi l'ajut professional. En una emergència sanitària, els primers minuts són primordials i els agents de policia n’acostumen a ser els primers a intervenir-hi, per la qual cosa han d’estar capacitats per fer-se càrrec de la situació fins a l'arribada dels serveis sanitaris. La possibilitat d'utilització d'un DEA abans de l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) redueix a la meitat les complicacions per aturada cardíaca. Cal tenir en compte que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i, entre aquestes, destaca la mort sobtada cardíaca.

La Policia Local de Torroella de Montgrí disposa de 4 aparells DEA en els seus vehicles. Així mateix, a la via pública n'hi ha sis (tres a Torroella i tres a l'Estartit) instal·lats per Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, en el marc del projecte Girona, territori cardioprotegit. El passat mes de juny, dos agents van aconseguir va aconseguir reanimar una jove de 27 anys de l'Estartit que es trobava en aturada cardiorespiratòria.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis