Avisos

L'artista Enric Farrés Duran presenta la proposta «–oo–» al Museu de la Mediterrània

La mostra s'inaugura demà dissabte 2 de juliol, a les 19 h, i es podrà visitar de manera gratuïta fins al 5 de setembre

01.07.2022

La proposta «–oo–» d’Enric Farrés Duran, emmarcada dins el cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, centra la seva atenció en els elements i els continguts a través dels quals es dona forma a al relat de la col·lecció permanent del Museu de la Mediterrània. L’exposició, que es desplega a través d’una escultura i una intervenció a l’Espai Montgrí, s’expandeix també a la mateixa col·lecció permanent del museu, mitjançant la modificació d’un vídeo que exemplifica com es feia foc en època prehistòrica, i a la cova del Cau del Duc, amb l’acció To, ritme i timbre: Atra Reenactment 300.000 anys.

«El símbol –oo– és impronunciable, no sabem ni com es diu ni què significa. Tampoc sabem com parlaven les persones que vivien al Cau del Duc fa tres-cents mil anys ni si portaven perruca. L’escriptor Anthony Burgess es va inventar un argot específic que utilitzaven un grup d’amics amants de la ultraviolència i Beethoven a La Naranja Mecánica i també es va inventar la manera de xerrar de les tribus –algunes caníbals– de En busca del fuego. Hiperrealisme ficcional a través del guió cinematogràfic, sons guturals prelingüístics on el to, el ritme i el timbre construeixen el sentit, com a l’òpera. La il·lusió de conèixer el codi –tu ja m’entens–, a força d’anar repetint allò que ja coneixem. Explicar-nos-ho de tal manera que causa i efecte funcionin a la perfecció, l’accessibilitat és una màquina ben engreixada que no falla, que obeeix a les nostres expectatives, que evita a tot preu la frustració de no saber què passa. L’esca del pecat és un bolet de foc, en serio.» (Enric Farrés Duran)

Activitats paral·leles

En relació amb la proposta, s’ha programat una visita amb l’artista per tal d’aprofundir en els continguts de l’exposició el dissabte 23 de juliol a les 19 h i l’acció To, ritme i timbre: Atra Reenactment 300.000 anys que es desenvoluparà al Cau del Duc.

Cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies

Pilar Valls, regidora del Museu de la Mediterrània, explica que «la proposta «–o?o?–» d’Enric Farrés Duran dona continuïtat al cicle d’exposicions de l’Espai Montgrí Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, iniciat l’any 2020 de la mà de l’artista Marta Negre i que posteriorment ha comptat amb les propostes específiques dels artistes Pep Aymerich, Irena Visa i Mireia Coromina. El cicle aposta pel desplegament d’un seguit de propostes de producció pròpia que centren l’atenció en l’especificitat del mateix museu i que parteixen o posen en joc part dels seus fons i del seu arxiu documental.»

Aquest projecte, a cura de la cooperativa Cultural Rizoma, neix amb la voluntat d’establir una certa continuïtat argumental entre l’objecte d’estudi del museu i la sala dedicada a la difusió de les pràctiques artístiques contemporànies, teixint uns vincles més estables i activant un joc de ressonàncies entre ambdós espais.

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

18.03.2024

Del 30 de març al 7 de juliol l’ÍTACA 2024 oferirà un total de 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà (l’Escala, Gualta,... (Llegir més)

18.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya participen en la tercera edició de l'esdeveniment que ... (Llegir més)

11.03.2024

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí han organitzat conjuntament, la... (Llegir més)

07.03.2024

El teixit associatiu, els centres educatius i els equipaments públics municipals de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han unit per programar... (Llegir més)

04.03.2024

Benvolguts comerciants, Us recordem que abans de Setmana Santa estan previstes vàries recollides de cartró comercial, que se sumen a les... (Llegir més)

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel... (Llegir més)

29.02.2024

L'Agrupació de Defensa Forestal Montgrí ha presentat avui un nou vehicle, gràcies a la col·laboració de la Gala Solidària Pro Baix Ter 2022 i a... (Llegir més)

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis