Avisos

Un quadre del pintor Mascort torna a il·lustrar una de les cartelleres de benvinguda a Torroella de Montgrí

L'original es pot visitar a la Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort, que n'ha cedit l'ús de reproducció

02.08.2021

L'Ajuntament ha renovat la imatge de la cartellera de benvinguda al municipi per la carretera d'Ullà. S'ha escollit, novament, una pintura del reconegut pintor plenairista José M. Mascort Galibern (1890-1947), en aquesta ocasió un gran fragment del quadre El mercat de Torroella de Montgrí (1945), que ha estat cedit per la Fundació Mascort. En aquesta cartellera, anteriorment també hi havia un quadre del mateix pintor, segurament un dels més coneguts de la seva etapa de maduresa, que es troba penjat al despatx d'alcaldia.

Amb motiu de la seva col·locació a la cartellera, la Fundació ha penjat el quadre original a la Casa Galibern, seu permanent de la Fundació, per tal que tothom que ho desitgi el pugui contemplar en la seva integritat. En l'obra s'hi reprodueixen alguns dels elements més característics de la vila, com són el mercat setmanal del dilluns, les voltes de la plaça de la Vila i el Castell de Montgrí.

José M. Mascort va ser deixeble de Joaquín Sorolla i Fèlix Mestres, i va mantenir una llarga amistat amb els pintors José María Vidal-Quadras i Joaquim Mir.

Vila d’art
L'Ajuntament va començar a incorporar imatges pictòriques a les cartelleres d'accés al nucli fa quatre anys. D’aquesta manera, des de l’àrea de Promoció del Territori es vol donar una major projecció a la important tradició artística del municipi, que es concreta en l'actualitat amb una potent oferta d'iniciatives públiques i privades —fundacions, museus, sales d'exposicions i galeries— de gran qualitat i renom. Aquesta àmplia oferta ha convertit el municipi en un referent català en el món de l'art, la pintura i la fotografia.

A banda dels espais expositiu municipals, com el Museu de la Mediterrània o la Capella de Sant Antoni, entre la resta d’espais vinculats a l’art n’hi ha de tan reconeguts a nivell de país com la Fundació Mascort i el Palau Solterra-Museu de Fotografia Contemporània, als quals cal afegir diverses galeries privades de renom com Traç d’Art i Atrium.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis