L'Ajuntament ha renovat la imatge de la cartellera de benvinguda al municipi per la carretera d'Ullà. S'ha escollit, novament, una pintura del reconegut pintor plenairista José M. Mascort Galibern (1890-1947), en aquesta ocasió un gran fragment del quadre El mercat de Torroella de Montgrí (1945), que ha estat cedit per la Fundació Mascort. En aquesta cartellera, anteriorment també hi havia un quadre del mateix pintor, segurament un dels més coneguts de la seva etapa de maduresa, que es troba penjat al despatx d'alcaldia.
Amb motiu de la seva col·locació a la cartellera, la Fundació ha penjat el quadre original a la Casa Galibern, seu permanent de la Fundació, per tal que tothom que ho desitgi el pugui contemplar en la seva integritat. En l'obra s'hi reprodueixen alguns dels elements més característics de la vila, com són el mercat setmanal del dilluns, les voltes de la plaça de la Vila i el Castell de Montgrí.
José M. Mascort va ser deixeble de Joaquín Sorolla i Fèlix Mestres, i va mantenir una llarga amistat amb els pintors José María Vidal-Quadras i Joaquim Mir.
Vila d’art
L'Ajuntament va començar a incorporar imatges pictòriques a les cartelleres d'accés al nucli fa quatre anys. D’aquesta manera, des de l’àrea de Promoció del Territori es vol donar una major projecció a la important tradició artística del municipi, que es concreta en l'actualitat amb una potent oferta d'iniciatives públiques i privades —fundacions, museus, sales d'exposicions i galeries— de gran qualitat i renom. Aquesta àmplia oferta ha convertit el municipi en un referent català en el món de l'art, la pintura i la fotografia.
A banda dels espais expositiu municipals, com el Museu de la Mediterrània o la Capella de Sant Antoni, entre la resta d’espais vinculats a l’art n’hi ha de tan reconeguts a nivell de país com la Fundació Mascort i el Palau Solterra-Museu de Fotografia Contemporània, als quals cal afegir diverses galeries privades de renom com Traç d’Art i Atrium.