Avisos

L'ACA enllesteix el nou desguàs del rec del Molí, el punt més afectat a la mota durant el temporal Gloria

04.06.2020

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el cap de l’ACA a la demarcació territorial de Girona, Àlex Rocas, han visitat aquest matí la finalització dels treballs de reparació del desguàs del rec del Molí. El temporal Glòria va provocar el trencament de la mota, va fer desaparèixer la canonada de sortida del rec del Molí, va trencar la canonada principal per a l’abastament d’aigua del municipi i va afectar una altra conducció de la Comunitat de Regants.

Els treballs, iniciats per la via d’emergència a finals de febrer, han representat una inversió superior als 540.000 euros i han servit per restituir totes les infraestructures afectades. A més de minimitzar el risc d’inundació d’Ullà i del nucli urbà de Torroella de Montgrí, l’actuació ha millorat les condicions hidràuliques de la sortida del rec del Molí. Aquest rec té una conca d’aproximadament 11 quilòmetres quadrats i drena tota la plana d'Ullà. En cas de desbordament del riu Ter, el rec és el punt per on es buida tota la acumulació de la plana.

La nova infraestructura no té res a veure amb el desguàs que hi havia abans de l'esvoranc que va ocasionar el temporal Glòria. L'actuació que s'hi ha fet permet augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí.

A més d'aquests treballs, en els darrers dies també ha finalitzat la reparació dels esvorancs que hi havia a la mota a l’alçada del pas Pilla i també en altres punts propers a Torroella. L’actuació quedarà del tot enllestida aquesta mateixa setmana i es podrà reobrir el camí de coronació de la mota.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha assegurat que “amb aquesta obra al desguàs del rec del Molí i la resta d'actuacions a la mota, el municipi fa un gran salt de qualitat pel que fa la seguretat en cas d'avingudes i pluges intenses”. En aquest sentit, Colomí ha valorat molt positivament “la resposta que ha donat l'ACA en un context extremadament advers, agreujat per un segon temporal i la crisi sanitària, i la celeritat i eficiència amb què s'han executat els treballs”. L’alcalde també ha volgut traslladar “l'agraïment municipal a les empreses i als professionals que hi han participat”.

El cap de l’ACA a la demarcació de Girona, Àlex Rocas, per la seva banda, ha destacat que “en menys de dos mesos s’han iniciat totes les actuacions previstes en el Baix Ter, moltes de les quals ja estan finalitzades”.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis