Avisos

Missatge institucional de l’alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus

13.03.2020

(13.03.20 - 14.45 h) Escolta el missatge institucional de l'Alcalde de Torroella de Montgrí en relació amb el coronavirus

Fa poques setmanes vam patir una crisi sense precedents al nostre municipi arran del temporal Gloria. Ara, quan el brot de coronavirus s'ha convertit en pandèmia i s'escampa exponencialment, ens disposem a afrontar un altre període de grans adversitats, durant el qual viurem situacions que no ens hauríem imaginat. Tot i que  no tinguem cap cas declarat oficialment al nostre municipi, des d'avui, i seguint les directrius de les autoritats sanitàries, iniciem un període mínim de quinze dies amb mesures i restriccions que afectaran el nostre dia a dia. No serà fàcil, però la situació que tenim al davant ens obliga a actuar de manera contundent per frenar la malaltia.

Des de l’Ajuntament prendrem totes les mesures que estiguin al nostre abast per contribuir a frenar la propagació de la malaltia i protegir la nostra població. Per optimitzar recursos i gestionar eficientment la situació, hem activitat el Comitè d'Emergències Municipals i estem en contacte permanent amb les autoritats sanitàries. Som conscients que l'efectivitat de les mesures adoptades passa per millorar al màxim la coordinació, ser transparents, està a prop de la població i contribuir a difondre informació real i contrastada.

Arran del temporal ja vaig dir que la resposta col·lectiva que havíem donat a l'adversitat va ser exemplar i una mostra més de la grandesa i maduresa del nostre municipi. Salvant les distàncies, perquè són situacions completament diferents, estic segur que ara passarà el mateix.

Quan pensem en termes mediambientals, es diu que cal actuar localment i pensar globalment. És una manera de dir-nos que els gran canvis s'inicien a escala local. En el cas del coronavirus, passa el mateix, però portant-ho a un àmbit més cívic, us voldria dir que cal actuar personalment i pensar col·lectivament. La nostra protecció és també la de la resta de persones del nostre entorn més proper, i així successivament. Hem d'afrontar la situació, doncs, amb generositat i pensant en el bé col·lectiu.

Les mesures adoptades, que són certament incòmodes i generaran greus perjudicis econòmics i socials, estan orientades a superar de la manera més ràpida la malaltia. Això ho aconseguirem amb seny, sentit comú, paciència i respectant les indicacions dels professionals. No és fàcil, però hem de tenir la capacitat de pensar no en el temps perdut, sinó en el temps que guanyarem si fem bé les coses.

Reitero que des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l'EMD de l'Estartit, afrontem aquesta situació amb rigor, amb l'objectiu de minimitzar-ne l'afectació en tots els àmbits, també en l'econòmic. Us agraeixo per avançat la vostra col·laboració.

Jordi Colomí i Massanas
Alcalde

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis