Avisos

La reducció dels conflictes entre la fauna i les carreteres centrarà el segon debat públic del projecte HidroNet

Se celebrarà el dimecres 23 d'octubre, de 18 a 20 h, a la Biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit

16.10.2024

La Biblioteca Mar de Llibres de l'Estartit acollirà, el dimecres 23, el segon debat públic promogut en el marc del projecte HidroNet Baix Ter. En aquesta ocasió, la jornada es dedicarà als impactes que tenen les carreteres sobre la biodiversitat i les mesures que s'adoptaran en l’àmbit del projecte HidroNet Baix Ter per reduir atropellaments i accidents amb animals.

Entre les actuacions del projecte «HidroNet Baix Ter» es preveuen mesures com l’adaptació de drenatges com a passos de fauna que permetin creuar les carreteres als amfibis i a altres petits animals sense risc de ser atropellats. També es proposen actuacions TIC per reduir els riscos d’accidents amb senglars i cabirols.

La restauració de la connectivitat ecològica ha estat identificada com una de les prioritats de les pròximes dècades per frenar la pèrdua de biodiversitat. Per aconseguir-ho, és necessari implementar mesures que redueixin l’efecte de barrera de les carreteres i que afavoreixin els moviments de la fauna de manera segura, tant per a les persones com per als animals.

Aquesta sessió s'adreça a totes les persones interessades en la protecció de la biodiversitat i a responsables tècnics de les administracions. Les propostes tractades permetran aprofundir en mesures que assegurin tant la seguretat viària com la protecció de la fauna en el Baix Ter. S’hi tractaran els aspectes següents:

• Els impactes que les carreteres tenen sobre la biodiversitat.
• Alternatives per mitigar aquests impactes, tant els que afecten la petita fauna –i en particular els amfibis– com altres espècies.
• Opcions per reduir els riscos d’accidents amb animals.
• Propostes específiques en l'àmbit del projecte «HidroNet Baix Ter».

Programa de la jornada:

  • 18:00-18:15 h. Benvinguda:
    • Míriam Lanero i Carrillo, diputada delegada de Programes Europeus de la Diputació de Girona
    • Jordi Colomí i Massanas, alcalde de Torroella de Montgrí-l'Estartit
  • 18:15-18:45 h. Fauna i carreteres: oportunitats per a la reducció de conflictes – Carme Rosell
  • 18:45-19:15 h. Actuacions per reduir els atropellaments d’amfibis i altres espècies de petita fauna – Luis M. Fernández
  • 19:15-19:45 h. Mesures per reduir els riscos d’accidents amb senglars – Carme Rosell
  • 19:45-20:00 h. Torn obert de preguntes

El projecte «HidroNet Baix Ter», estratègia de prevenció de les inundacions i foment de la biodiversitat aquàtica a partir de superfícies de laminació a la xarxa hídrica del curs baix del riu Ter compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad F.S.P., del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfi­co (MITECO), en la convocatòria de subvencions per al foment d’actuacions dirigides a la restauració d’ecosistemes fluvials i a la reducció del risc d’inundació als entorns urbans espanyols a través de solucions basades en la natura, corresponents a l’any 2021, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), fi­nançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

15.10.2024

Aquesta setmana, alumnes de 4rt d'ESO de l' Escola Guillem de Montgrí han visitat els seus companys, de la mateixa edat, de l'Escola Jules Verne de... (Llegir més)

08.10.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha donat un nou pas en la seva aposta per la transició energètica amb la instal·lació de plaques... (Llegir més)

07.10.2024

Benvolgudes veïnes i benvolguts veïns, Us informem que el proper diumenge 13 d’octubre de 2024 tindrà lloc la Triatló 100% Half Estartit i... (Llegir més)

03.10.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el seu condol per la mort de Narcís Noguer i Daurell, qui va ser regidor d’aquest consistori... (Llegir més)

03.10.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través del seu Arxiu Municipal, ha completat aquest estiu una nova fase del seu projecte de... (Llegir més)

02.10.2024

Aquest matí, l'alumnat de primer de batxillerat de l'INS Montgrí ha tingut l'oportunitat de descobrir i practicar el baskin, un esport inclusiu... (Llegir més)

27.09.2024

Benvolgut veïns i comerciants, Us informem que el proper dimarts 1 d’octubre de 2024 s’iniciaran treballs de poda dels arbres del Passeig de... (Llegir més)

26.09.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà... (Llegir més)

24.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 23 al 29 de... (Llegir més)

21.09.2024

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha fet una visita institucional aquest dissabte a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí on ha... (Llegir més)

20.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per a la redacció, seguiment i... (Llegir més)

15.10.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 15 d'octubre de 2024, a la commemoració del Dia internacional de la mort perinatal, amb... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis