Avisos

L’Ajuntament signa un conveni amb el Servei Català de Trànsit per a la millora de la seguretat viària

20.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per a la redacció, seguiment i avaluació d’un Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) del municipi. Aquest pla té com a objectiu principal millorar la seguretat viària a la xarxa urbana i reduir la sinistralitat en els punts amb més concentració d’accidents, a més de garantir una mobilitat més segura i accessible per a tothom.

Aquest acord de col·laboració s'emmarca en les línies prioritàries del Servei Català de Trànsit, que busca cooperar amb els ajuntaments per a l’elaboració i implementació de plans locals que tinguin en compte les particularitats de cada municipi. A través d’aquesta col·laboració, es preveu una millora substancial en la seguretat viària de Torroella de Montgrí, adaptant les mesures als trets característics del territori.

El PLSV inclourà diverses fases de treball, com ara la recopilació de dades generals de mobilitat, l’anàlisi de l’accidentalitat al municipi, la detecció d’indrets amb alta concentració d’accidents, i la definició d’objectius i àrees d’actuació específiques. A més, s'elaborarà un pla d’actuació detallat amb mesures prioritàries que es desplegaran en un calendari definit per millorar la seguretat al trànsit.

El Servei Català de Trànsit proporcionarà assistència tècnica a través d’una enginyeria especialitzada per garantir l’elaboració, seguiment i avaluació del PLSV.

L’Ajuntament, per la seva banda, crearà un grup de seguiment format per representants polítics, tècnics i la Policia Local, entre altres actors clau, per coordinar l'execució i seguiment del PLSV. A més, definirà els objectius del pla, recollirà la informació necessària, i implementarà les actuacions previstes per reduir els riscos viaris. També lliurarà informes biennals de seguiment al Servei Català de Trànsit.

El regidor de Mobilitat i Transformació Urbana Sostenible, Jordi Oliver, ha subratllat que «els objectius prioritaris d’aquest pla són la millora de l’accessibilitat i la millora de les condicions de mobilitat de les persones, especialment als entorns urbans». A més, ha destacat que aquest PLSV «s'emmarca en l'estratègia que té l'Ajuntament per garantir una mobilitat segura per a tothom, en consonància amb altres actuacions que estem duent a terme, com la proposta de nous aparcaments i la pacificació del passeig de Catalunya, amb l’objectiu final de millorar la qualitat de vida dels nostres veïns».

26.09.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà... (Llegir més)

24.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 23 al 29 de... (Llegir més)

21.09.2024

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha fet una visita institucional aquest dissabte a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí on ha... (Llegir més)

18.09.2024

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 12 de setembre de 2024, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

18.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una actualització del reglament del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2024

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha enriquit el seu patrimoni documental amb la recent incorporació del fons de la històrica Confiteria... (Llegir més)

27.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort del rector de la Parròquia de Sant Genís, Josep Barcons Muntada, aquesta... (Llegir més)

14.08.2024

La cultura popular, la música en viu i les activitats familiars protagonitzaran una Festa Major de Torroella de Montgrí amb activitats per a tots... (Llegir més)

12.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha intensificat les tasques de control i vigilància per combatre l'abandonament incontrolat de residus... (Llegir més)

06.08.2024

La celebració del Correfoc el dissabte 17 d’agost a partir de les 22.30 h, i del Correfoc Xic el diumenge 18 d’agost a partir de les 20.30 h,... (Llegir més)

06.08.2024

El Correfoc amb els Ducs del Foc i el Correfoc Xic han esdevingut dos dels actes més tradicionals i esperats de la Festa Major de Sant... (Llegir més)

02.08.2024

L’exfutbolista Judith Corominas; el divulgador Jaume Bassa i l’Escola de Futbol Baix Ter rebran enguany la Medalla del Montgrí. Aquest és el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis