Avisos

Els Pirates i Corsaris tornen a l'Estartit amb una nit del foc i un cap de setmana ple d'activitats culturals i lúdiques

Els dies 20, 21 i 22 de setembre l’esdeveniment que clou l’estiu a l’Estartit arriba a la seva vintena edició

Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023
Fira de Pirates i Corsaris 2023

17.09.2024

Els Pirates i Corsaris de les Illes Medes tornaran a prendre els carrers de l'Estartit amb el foc com a protagonista. El cap de setmana del 20, 21 i 22 de setembre la Fira de Pirates i Corsaris arriba a la seva vintena edició amb una nit del foc per obrir l'esdeveniment com una de les novetats principals.

Organitzada per l'Estació Nàutica-Illes Medes-AFOMTUR en col·laboració amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit, l'esdeveniment combina activitats lúdiques i culturals de tota mena i per a tota classe de públics. Es busca divulgar una part important de la història de l'Estartit de forma lúdica. Els carrers s'ompliran de nou amb artesania, espectacles teatralitzats i familiars, cercaviles i desfilades, actuacions de pirates, tallers infantils i visites guiades entre d'altres.

Foc per obrir i cloure l'esdeveniment

La XX Fira de Pirates i Corsaris de l'Estartit s'obrirà i tancarà amb foc. Els Pirates prendran divendres 20 de setembre els carrers de l'Estartit amb un correfoc a les 21?h des de la Platgeta i fins a la plaça de l'Església. El Corsari Negre 'amenaçarà' l'Estartit des del mar amb un espectacle pirotècnic i tot seguit Els Pirat's del Foc, Els Pirat's de les Medes, Retumbatuka, Els Voltors i el vaixell Aixa faran correfoc i cercavila pels carrers del poble.

El tradicional espectacle teatral del tancament de la Fira, diumenge 22 de setembre, també canvia de format i ubicació i inclou el foc com un dels seus elements principals. Excalibur Teatre acomiadarà la Fira des del final de la Platja, a l'altura de Can Pau, a les 20?h.

Cercavila familiar i el vaixell Aixa

Retumbatuka, els Pirat's de les Medes i el Vaixell Aixa no faltaran a la seva cita anual amb la Fira de Pirates i Corsaris. Dissabte 21 de setembre i diumenge 22 de setembre, a les 19?h, sortiran en cercavila des de la Plaça 1 d'Octubre i diumenge 22 de setembre de 10?h a 13?h els nens i nenes podran fer-se fotos al preu d'un euro al Vaixell Aixa 'fondejat' a la Plaça 1 d'Octubre.

Tant dissabte 21 de setembre com diumenge 22 de setembre els visitants podran participar en l'activitat 'On és en Quimet?' amb Marta Gimeno. Dissabte a les 18?h des de la Plaça The Beatles i diumenge a les 11?h des de la Plaça 1 d'Octubre.

Tallers i espectacles familiars

La programació de la Fira de Pirates i Corsaris està farcida d'activitats familiars. Per començar a escalfar motors, tant aquest dimecres 18 de setembre com dijous 19 de setembre hi haurà un taller de manualitats a les 17?h a la Biblioteca Mar de Llibres. Una biblioteca que també organitza l'Hora del Conte del divendres 20 de setembre i el dissabte 21 de setembre a les 17.30?h i 11?h respectivament.

Tant dissabte 21 de setembre com diumenge 22 de setembre, a l'Espai del Petit Pirata, els més menuts podran fer un estoig de tela per la tornada a l'escola. Un taller que té un preu de 5 € i que està situat en una carpa a la plaça de la Llevantina. Amb el mateix preu, amb edicions divendres 20 de setembre, dissabte 21 de setembre i diumenge 22 de setembre, de 10?h a 11?h i de 15?h a 16?h, Empordaníssim oferirà un taller d'estampació de mocadors pirates al Carrer Santa Anna 44. Per aquest taller cal fer reserva prèvia al 678677704.

També de pagament a un preu de 4 euros és la passejada amb ponis que organitza el Mas Paguina al costat de l'Oficina de Turisme tant dissabte 21 de setembre com diumenge 22 de setembre. Al costat dels ponis, dissabte 21 de setembre, La Sal d'Olot organitzarà un taller d'11?h a 13?h a un preu de 3 euros.

Qui vulgui aprendre a fer nusos pirates, els podrà fer tant dissabte 21 de setembre com diumenge 22 de setembre a les 10?h, 11?h, 12?h, 14?h i 16?h al Club Nàutic l'Estartit.

Amb una voluntat de conscienciació mediambiental l'Àrea de Residus de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la Fira de Pirates i Corsaris amb 'Els pirates també reciclen'. Un punt d'informació en el marc de la campanya 'La Farem Grossa' amb jocs infantils que s'ubicarà al Passeig Marítim, al costat dels ponis, de 10?h a 14?h dissabte 21 de setembre.

Visites teatralitzades

Més enllà de la representació teatral final de la Fira de Pirates i Corsaris, l'esdeveniment està farcit de 'performances' i teatre.

Tant dissabte 21 de setembre com diumenge 22 de setembre a partir dels 11?h i fins a les 13?h Excalibur Teatre farà la visita 'l'Estartit Pirata' des de la Plaça The Beatles, a un preu de 2 euros. Per fer aquesta visita cal inscripció prèvia al telèfon 972750699.

La mateixa companyia serà l'encarregada de l'animació al carrer dissabte 21 de setembre a partir de les 17.30?h des de la plaça de l'Església.

Repeteix també la visita nocturna que es va estrenar l'any passat, però amb un punt més 'gamberro' i picant. Aquesta visita nocturna començarà a les 21?h a la Plaça The Beatles, té un preu de 2 euros i també és necessari fer una reserva prèvia al telèfon 972750699.

A més, el Museu de Can Bernat tornarà a transportar els visitants a una antiga taverna de pescadors d'inicis del segle XX durant els dies de la Fira.

La influència de la pirateria en la música rock dels 80 i 90

La pirateria ha inspirat històries, llegendes, còmics i música i tot això es recull a l’exposició d’enguany. Es titula 'La cara més fosca dels Pirates. Música, còmics i sèries' i recull la remarcable influència que va tenir la temàtica pirata en el rock dels 80 i 90 del segle passat. La mostra s'obrirà divendres 22 a les 17?h a la Sala d'Actes de l'EMD i es podrà visitar durant tot el cap de setmana.

Lligat a aquesta temàtica, el dissabte a les 23h hi haurà un concert de Rockola  a la Sala Mariscal.

Visites guiades i excursions

Coincidint amb la Fira de Pirates i Corsaris alguns afortunats visitants tindran l'opció de conèixer la Meda Gran en una visita guiada per la qual ja s'han exhaurit totes les entrades.
La Barca Núria ha organitzat dues sortides per conèixer les Illes Medes i el seu entorn. La primera,dissabte a les 09.15?h amb Boris Weitzman, impulsor del projecte Sèpia, per descobrir els secrets de la reserva marina de les Illes Medes. Té un preu de 35 euros pels adults i 20 euros pels menors d'11 anys.

La segona serà dimarts 24 de setembre aprofitant que bona part dels visitants de l'Estartit tenen festa per la Diada de la Mercè. En aquest cas es parlarà de la Pesca Artesanal de l'Estartit i sortirà a les 07.30?h del matí. Els seus preus són de 45 euros pels adults i 25 pels menors d'onze anys.

Contes a bord del Corsari Negre

Els amants de les històries i aventures de pirates tenen una ocasió immillorable per gaudir-les a bord del Corsari Negre. Tant dissabte 21 de setembre com diumenge 22 de setembre a les 11?h Laura Asensio explicarà 'La Pirata Rata'. Aquesta activitat té un preu de 25 euros pels adults, 18 euros pels nens i nenes d'entre 4 i 11 anys i 3 euros pels menors de quatre anys.

Els qui prefereixin ser protagonistes d'aventures poden participar dissabte 21 de setembre a les 09.30?h a la Ruta Robinson. Un passeig en vaixell més senderisme per buscar un tresor pirata. El seu preu és de 29 euros pels adults i 24 pels menors de dotze anys.

Donació de sang, mercat de productes artesans i música

Aprofitant que l'Estartit rebrà un munt de persones, el Banc de Sang i Teixits posarà, diumenge 22 al matí, un autobús al Passeig Marítim per tal que tothom qui ho vulgui pugui donar sang.

Al llarg de tot el cap de setmana també hi haurà un Mercat de productes artesans.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

26.09.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de la seva àrea de Promoció Econòmica i conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà... (Llegir més)

24.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 23 al 29 de... (Llegir més)

21.09.2024

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, ha fet una visita institucional aquest dissabte a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí on ha... (Llegir més)

20.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha subscrit un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit per a la redacció, seguiment i... (Llegir més)

18.09.2024

Benvolguts veïns, Us informem que a partir del 12 de setembre de 2024, el pas de vehicles motoritzats pels camins del massís del Montgrí queda... (Llegir més)

18.09.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat una actualització del reglament del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat amb l'objectiu... (Llegir més)

16.09.2024

L’Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí ha enriquit el seu patrimoni documental amb la recent incorporació del fons de la històrica Confiteria... (Llegir més)

27.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol expressar el condol per la mort del rector de la Parròquia de Sant Genís, Josep Barcons Muntada, aquesta... (Llegir més)

14.08.2024

La cultura popular, la música en viu i les activitats familiars protagonitzaran una Festa Major de Torroella de Montgrí amb activitats per a tots... (Llegir més)

12.08.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha intensificat les tasques de control i vigilància per combatre l'abandonament incontrolat de residus... (Llegir més)

06.08.2024

La celebració del Correfoc el dissabte 17 d’agost a partir de les 22.30 h, i del Correfoc Xic el diumenge 18 d’agost a partir de les 20.30 h,... (Llegir més)

06.08.2024

El Correfoc amb els Ducs del Foc i el Correfoc Xic han esdevingut dos dels actes més tradicionals i esperats de la Festa Major de Sant... (Llegir més)

02.08.2024

L’exfutbolista Judith Corominas; el divulgador Jaume Bassa i l’Escola de Futbol Baix Ter rebran enguany la Medalla del Montgrí. Aquest és el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis