Avisos

Torroella de Montgrí s’adhereix al Pla de Serveis Comarcal per millorar l’atenció psicològica a les víctimes de violència de gènere

24.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat l'adhesió al Pla de serveis, d’assistència i cooperació als municipis del Baix Empordà, a través del qual es garanteix el manteniment del servei d'atenció psicològica del Servei d'Atenció a la Família.

Amb l’adhesió a aquest pla coordinat pel Consell Comarcal, es mantindrà a Torroella de Montgrí l’atenció psicològica a 35 hores setmanals. D'aquesta manera es vol assegurar una atenció psicològica adequada a les víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles. El primer conveni de col·laboració es va signar el 2017 i es va renovar el 2023.

Anna Bonada, regidora de Serveis Socials, ha destacat la importància d’aquesta adhesió: «Es tracta simplement d'adherir-nos al pla de serveis per garantir el suport psicològic, que oferim 5 dies a la setmana. És crucial per al treball diari en equip que es realitza des de l'àrea per tal de donar el millor servei a les víctimes de violència de gènere.»

A més, Anna Bonada ha anunciat que pròximament es farà una adhesió similar per a l'atenció a les persones nouvingudes, reafirmant el compromís de l'Ajuntament amb la inclusió i el suport a tots els ciutadans del municipi.

Aquesta adhesió representa un pas més en l’objectiu de Torroella de Montgrí de proporcionar serveis de qualitat i de suport a les famílies i persones més vulnerables.

Pel que fa a la violència masclista, l'any 2023 es van atendre 54 casos:

  • 8 abús sexual infantil
  • 4 abús sexual adult
  • 36 menors en nucli familiar amb violència masclista

Treball en equip

Des de l’Àrea de Serveis Socials es presta, durant tot l’any, un servei d’atenció a les dones en situació de violència masclista. L’equip d’atenció el formen les tècniques d’atenció social bàsica: treballadora social i educadores socials que fan la primera acollida i la intervenció social, acompanyament i orientació a recursos, entre ells la sol·licitud i seguiment del servei Teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere (TAMVG) i la derivació al suport psicològic a l’Àrea d’Atenció a Famílies del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Com fer ús del servei?

Qui ho necessiti es pot dirigir al servei a través de:

Què es l’Àrea d’Atenció a la Família-SOAF?

El Servei d’Orientació i Acompanyament a Famílies és l’equip especialitzat en la intervenció psicoterapèutica de la violència masclista, les conseqüències de la violència en els menors i adolescents i les dificultats relacionals , així com la intervenció i suport en els processos traumàtics derivats d’aquestes situacions en infants, adolescents i adults.

Què ofereix?

Suport psicològic individual i / o familiar:

   - Grups psicoterapèutics de suport a les conseqüències de la violència masclista, capacitats parentals i grups de treball amb menors i adolescents.

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Ministerio de Igualdad (Pacte d'Estat contra la violència de gènere).

23.07.2024

L'Ajuntament ha iniciat els treballs per arranjar la placeta de la Revista Emporion i ubicar-hi un nou parc municipal de salut de Torroella de... (Llegir més)

19.07.2024

Aquesta setmana ha entrat en servei la comunitat energètica local (CEL) de Torroella de Montgrí, alimentada per una instal·lació fotovoltaica... (Llegir més)

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis