Avisos

L’Espai Medes entra en la seva recta final i inicia la producció de l’exposició permanent

Espai Medes 1
Espai Medes 1
Espai Medes 2
Espai Medes 2
Espai Medes 3
Espai Medes 3
Espai Medes 4
Espai Medes 4

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta final del projecte. La quarta i darrera fase, la producció de l’exposició permanent, ja està en marxa.
La tercera fase del projecte constructiu, que ha estat dirigida per la Diputació de Girona, ha finalitzat amb la realització dels tancaments i les instal·lacions de serveis de l’edifici.

Una exposició dedicada a les Illes Medes
La quarta fase del projecte, que va a càrrec del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, se centra en la museïtzació de l’espai. El projecte museogràfic ja ha estat elaborat i ara està en fase de producció per part de l’empresa Intervento, especialitzada en museografia. Sota el títol “Les Illes Medes, una reserva natural per a la Humanitat”, la mostra aprofundirà en la singularitat d’aquest espai marí protegit, un dels tresors naturals més importants de Catalunya.

Divulgació i la dinamització
El regidor de l’Espai Medes, Genís Pigem, ha explicat que es preveu que l’equipament obri les seves portes al públic l’any 2025. L’Espai Medes neix amb la vocació de convertir-se en un centre actiu i un referent en la divulgació i connexió amb les Illes Medes, un dels elements naturals més emblemàtics de la Costa Brava i amb projecció internacional. La seva creació respon a una reivindicació històrica per posar en valor el llegat natural i cultural d’aquest espai únic al Mediterrani.

Un centre d’interpretació integral
Ubicat al moll central del port de l’Estartit, l’Espai Medes es convertirà en el punt de referència per a descobrir els valors mediambientals, culturals i turístics del Parc Natural en el seu àmbit marí. A més de la seva tasca divulgativa, l’equipament també actuarà com a instrument de promoció del territori i dinamitzarà l’economia local. L’Espai Medes treballarà en complementarietat amb el Museu de la Mediterrània, que se centrarà en la part terrestre del parc.

Un projecte ambiciós que es fa realitat
L’Espai Medes representa un projecte ambiciós que neix amb la voluntat de convertir-se en un espai de referència per a la protecció i la divulgació de les Illes Medes. La seva obertura representarà un pas important en la consolidació del la nostra destinació com capdavantera i referent en sostenibilitat i qualitat ambiental.

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis