Avisos

L'Ajuntament reforça la capacitat i autonomia d'abastament d'aigua potable amb la construcció d'un pou

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua potable a Torroella i l'Estartit. Actualment, el municipi es proveeix d'aigua a través de dos pous situats a Canet de la Tallada (Canet 1 i Canet 2) i dos més a Gualta, un dels quals està gestionat pel Consorci d'Aigües de la Costa Brava.

El nou pou, anomenat Canet 3, substituirà el Canet 1, construït l'any 1988 amb una canonada de ferro de 600 mm de diàmetre. Aquest pou ha vist disminuït el seu rendiment en els darrers anys. Amb l'objectiu de millorar-ne el seu rendiment, l’any 2017 s'hi van fer treballs de millora i es va reentubar amb canonada de 500 mm de diàmetre quan es va detectar que la reixa d’aspiració estava deteriorada. L'any passat també s'hi van fer treballs de neteja.

Malgrat les tasques de millora i manteniment que s'hi han fet, l'alcalde, Jordi Colomí, ha explicat que «la disminució de la seva capacitat ha motivat la necessitat de trobar una solució per compensar la pèrdua i donar major seguretat i autonomia a l'abastament municipal.»

Els treballs de construcció del nou pou van començar el 25 de juny i estan coordinats pel servei municipal Montgrí Aigua. S’està construint per emergència degut a l’Estat de Sequera. S’espera poder-lo tenir en funcionament la setmana del 15 de juliol.

Actualment, els treballs de construcció i desenvolupament del pou han finalitzat. Els propers dies es procedirà a la instal·lació de la bomba i del muntant a l’interior del pou, la connexió amb la canonada d’impulsió existent, el cablejat elèctric i l’aforament del pou per determinar el cabal d’aportació obtingut. L'actuació es completarà amb el condicionament de l’entorn del pou, tasca que es realitzarà posteriorment.

Aquest nou pou és una iniciativa clau per garantir l’abastament d’aigua potable al municipi, proporcionant seguretat i autonomia en la gestió dels recursos hídrics locals.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis