Avisos

L’Ajuntament posa en marxa una campanya de sensibilització per millorar la gestió dels residus a Torroella i a l’Estartit

Sota el lema

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i el teixit econòmic sobre la importància de la recollida selectiva i la prevenció de residus.

A través del lema "Tots junts la Farem Grossa", es vol implicar tots els agents del territori en la reducció de residus, el reciclatge efectiu i la reutilització dels materials, avançant cap a un model de circularitat. La gràfica de la campanya s’articula al voltant d’una gran "R", com a símbol d’aquest repte col·lectiu.

Tot i que l’1 de juliol és la data d’inici oficial de la campanya, en els darrers dies ja s’han distribuït diversos elements gràfics per la població i les xarxes municipals per cridar l’atenció i generar expectació, sense concretar, però, el tipus de campanya.

La campanya s’inicia coincidint amb la temporada alta i s’allargarà fins a finals del 2025, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima implicació possible de la ciutadania i el teixit econòmic.

Des de l’Ajuntament es pretén contribuir a assolir el 60% de reciclatge dels residus municipals per al 2030, en línia amb les normatives europees i estatals. El 2022, la recollida selectiva a Torroella es va situar en un 40,36%.

Principals accions

  • Informació i serveis: Es proporcionarà informació detallada sobre els serveis de recollida de residus, incloent contenidors, recollida de voluminosos, restes vegetals, oli de cuina usat, roba i calçat. També es promourà el compostatge casolà i l'ús de la deixalleria.
  • Difusió: La campanya utilitzarà mitjans de comunicació online i punts informatius al mercat setmanal, activitats familiars i bustiades informatives a les urbanitzacions.
  • Comerços: Es distribuiran materials informatius i es faran visites per assegurar una correcta gestió dels residus comercials, especialment en temporada alta. Els comerços que compleixin amb les normes rebran un distintiu de la campanya.
  • Turisme i educació: Es realitzaran accions específiques en apartaments turístics i, a partir de setembre, a les escoles. Reunions amb representants d’entitats ciutadanes, de restauració, comerç i agents turístics també formen part de la campanya.

Aquesta iniciativa forma part del contracte amb Urbaser, empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària. Un percentatge del preu anual del contracte es destina a campanyes de sensibilització i informació sobre la gestió de residus.

Punts informatius als mercats setmanals

Aquest matí al mercat setmanal de Torroella de Montgrí s'ha instal·lat el primer punt informatiu de la campanya "La Farem Grossa" a la plaça del mestre Pere Rigau. Durant el matí, educadors ambientals han estat explicant la campanya a tothom que s'ha acostat a la carpa. El proper dijous 4 de juliol, la carpa informativa es traslladarà al mercat setmanal de l'Estartit, i estarà situada a la plaça de l'Església.

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis