Avisos

L’Ajuntament reforçarà la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i convertir-lo en un espai preferent per als vianants i persones usuàries de la bicicleta, que sigui més segur, agradable i còmode. L’actuació programada s’emmarca en un pla municipal més general que té com a objectiu avançar en la implementació de les noves estratègies de transformació urbana i mobilitat sostenible, que generin un entorn urbà on el vianant en sigui el principal protagonista.

Per aconseguir incrementar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya, s’adoptaran diferents mesures. El límit de velocitat passarà de 30 a 20 Km/h en els dos sentits de la marxa i no es permetrà el canvi de sentit en les dues zones de gir habilitades al mig del passeig, davant dels carrers Porta Nova i Ramon Boy.

Els dos passos intermitjos, juntament amb les dues entrades i sortides, pel passeig Vicenç Bou i per la plaça del Lledoner, es peatonalitzaran amb elements d’urbanisme tàctic. Se’ls aplicarà un tractament similar al de l’encreuament del carrer del Roser, carrer Figueres i la plaça Quintana i Combis, i davant de la zona escolar del Guillem de Montgrí. La supressió dels passos permetrà donar continuïtat al passeig i crear un espai més fluid i accessible per a vianants i persones amb mobilitat reduïda.

La setmana vinent, el dimecres 19, dijous 20 i divendres 21 de juny, es portaran a terme els treballs de pintura horitzontal i es col·locaran els senyals verticals de restricció a 20 Km/h. Durant els treballs, el passeig restarà tancat a la circulació, a excepció dels residents amb garatge.

Estratègia de transformació urbana i mobilitat sostenible

El regidor de Mobilitat, Jordi Oliver, ha argumentat que «des de l'Ajuntament es treballa per aconseguir un model de mobilitat més respectuós amb les persones i el medi ambient que permeti reduir les emissions de CO2, pacificar el trànsit i generar carrers més segurs, així com incrementar els espais de socialització. Es pretén fomentar els desplaçaments a peu i millorar el confort i la seguretat dels vianants i persones que utilitzin la bicicleta.»

En aquest sentit, des de l’Àrea de Mobilitat s’està treballant amb la implementació d’una estratègia de transformació urbana i mobilitat sostenible més àmplia. Les primeres actuacions ja s’han concretat: nou aparcament al CAP i al costat dels Jardins John Lennon, i properament condicionament de 176 places a l'aparcament del costat del passeig del Riu Ter.

Un passeig per a les persones

L'any 2020 es va fer un primer pas per pacificar el passeig de Catalunya, quan es va introduir la restricció de circulació de vehicles els divendres i dissabtes de les 20.30 a les 00.30 h durant tot l'estiu. D'aquesta manera es volia consolidar una franja horària preferent per a vianants i usuaris de les terrasses, que convertís l'entorn en un espai més amable, totalment segur i de millor qualitat urbana. L'accés amb vehicles estava permès als veïns i veïnes i als conductors que hagin de retirar els seus vehicles en cas que el tinguessin estacionat a la zona blava. La restricció es farà en sentit ascendent i descendent, i el trànsit de pas es desviarà pel passeig Vicenç Bou i la carretera de l'Estartit.

D'altra banda, es va fixar el límit de velocitat a 30 km/h, es va canviar la senyalització horitzontal i vertical, i es va instal·lar un radar. D'aquesta manera es volia minimitzar el risc d'accidents, en un dels punts més sensibles de la via pública, pel volum de trànsit que registra i per l'activitat comercial que hi ha. D'altra banda, la mesura també pretenia dinamitzar comercialment el sector i per una mobilitat sostenible. La reducció del trànsit en aquest punt també reverteix en una millora de la qualitat de l'aire.

L'experiència del 2020 va ser molt positiva i ben valorada per residents, comerciants i ciutadania, per la qual cosa les restriccions horàries es van anar mantenint i ampliant els estius següents.

Restriccions de trànsit previstes per aquest estiu https://www.torroella-estartit.cat/ca/noticies/4975-im-informat-sobre-les-restriccions-de-transit.html

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

11.06.2024

Aquest matí han finalitzat les obres d'asfaltatge de l'aparcament situat al costat del Centre d'Atenció Primària de Torroella de Montgrí. Amb... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis