Avisos

Es retiren deixalles submarines, sobretot morts de fondeig, entre la platja gran de l'Estartit i la desembocadura de la Gola del Ter

Col·laboren en la iniciativa el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter , l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, els centres d’immersió de l’Estartit i la Confraria de Pescadors

14.06.2024

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha posat en marxa el projecte Fons Net en col·laboració amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, els centres d’immersió de l’Estartit i la Confraria de Pescadors de l’Estartit. A través d’aquesta iniciativa, el Parc ha pogut enretirar morts de fondeig sense ús (àncora fixada a la boia on s’amarren les embarcacions) i altres restes i deixalles submarines entre la platja gran de l’Estartit i la desembocadura de la Gola del Ter. Aquesta acció ha aconseguit millorar l’estat ambiental de la zona i, de retruc, evitar que altres elements com, per exemple, les xarxes dels pescadors s’hi quedin enganxades, cosa que incrementa la quantitat de residus acumulada.

En total, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, s’han identificat 20 punts on es concentren aquests tipus de residus. Posteriorment, amb l’ajuda dels bussos dels centres d’immersió, s’han efectuat diverses sessions d’immersió a fi de prendre fotos i gravar les restes per avaluar la seva retirada i marcar-les amb boies numerades.

Aquest dijous, finalment, s’ha iniciat la seva retirada amb una embarcació grua i amb un equip de cinc submarinistes contractats pel Parc.

Aquest és el primer cop que el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter realitza una acció conjunta d’aquestes característiques. Els resultats s’exposaran més endavant en el marc d’una jornada, que també servirà per incidir en l’àmbit de la conscienciació ambiental.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis