Avisos

L’Oficina de Turisme de l’Estartit supera l’auditoria que l’acredita com a membre de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

L’equipament rep el certificat d’adhesió coincidint amb la Setmana del Parc Natural i el Forum CETS del 27 de maig

Oficina de Turisme de l'Estartit en una de les activitats que organitza
Oficina de Turisme de l'Estartit en una de les activitats que organitza
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit
Oficina de Turisme de l'Estartit

22.05.2024

L'Oficina de Turisme de l'Estartit ha passat favorablement l'auditoria per ser inclosa dins la Carta Europea de Turisme Sostenible superant els seus diferents indicadors de forma solvent. Coincidint amb la Setmana del parc natural i el Forum CETS que es celebra aquest 23 de maig a Pals, rep el certificat que l'acredita de forma oficial.

El passat mes de febrer una visita de verificació va avaluar els diferents espais de l'Oficina de Turisme de l'Estartit per comprovar si complia amb els requisits per ser membre CETS. En la visita es va constatar que l'equipament respira parc natural amb vinils de paisatges del parc, espais i informació específica sobre la zona i un tòtem amb el mapa i informació de l'espai natural. A més el personal que atén els i les visitants compta amb formació específica per difondre els valors del parc.

Pel que fa al medi ambient, la visita va constatar que s'estableixen mecanismes per controlar els residus, consums d'aigua i energia com papereres de reciclatge o una font d'aigua filtrada, entre d'altres.

Full de ruta pels anys vinents

Més enllà del compliment actual dels requeriments per ser membre CETS des de l'Oficina de Turisme també s'ha presentat un full de ruta per als anys vinents per millorar la seva oferta i connexió amb l'espai natural, i per donar suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni.

Entre les mesures hi ha l'organització d'activitats per donar a conèixer els valors del parc en cooperació amb altres municipis, fomentar la mobilitat sostenible a través dels carrils bici o organitzar trobades professionals sobre diferents aspectes en col·laboració amb altres oficines de turisme de l'àmbit del parc, entre altres accions.

El PN Montgrí, Illes Medes Baix Ter és membre CETS des del 2016

La Carta Europea de Turisme Sostenible és una iniciativa d'Europarc, organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l'entitat gestora que concedeix l'adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible. La CETS orienta la gestió dels espais naturals protegits i les empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.

El PN del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter és membre CETS des del 2016 i té  36 empreses i organismes acreditats amb el segell. Aquest es concedeix per un període de tres anys renovable si se superen les auditories corresponents.

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol donar un nou impuls a la participació de la ciutadania en la gestió municipal i crearà un calendari... (Llegir més)

13.06.2024

El proper 17 de juny de 2024 es farà efectiu el tancament de l'accés motoritzat al massís del Montgrí, d’acord amb la restricció dictada per... (Llegir més)

12.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí condicionarà un espai d'aparcament amb 48 places delimitades en el solar del costat dels Jardins John Lennon.... (Llegir més)

12.06.2024

Els gremis de pastisseria de Barcelona i Girona han premiat la pastisseria Brugués de l’Estartit per la seva trajectòria professional en el... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis