Avisos

L'Estartit celebra el Cap de Setmana del Sonso valorant aquest producte i la tradició pesquera local

Primera edició d’un esdeveniment que s’acompanya amb una campanya gastronòmica amb diversos restaurants del municipi

Cap de Setmana del Sonso de l'Estartit
Cap de Setmana del Sonso de l'Estartit

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a aquest peix capturat pels pescadors locals amb tècniques tradicionals es farà el dissabte 18 i el diumenge 19 de maig.

El dissabte, 18 de maig, els visitants tindran l'oportunitat de participar en una àmplia gamma d'activitats per a tota la família. Des de les 11 h, una sonsada popular al port de l'Estartit començarà a la jornada, seguida d'un divertit taller familiar d'estampació de peixos a càrrec de la companyia La Sal d'Olot. A les 11.30 h, Les Anxovetes oferiran un concert vermut amb les seves havaneres, amenitzant l'esmorzar de pescadors. A les 17 h, els interessats podran gaudir d'una visita guiada titulada 'L'Estartit, Terra de Pescadors', organitzada pel Museu de la Mediterrània. Les inscripcions prèvies per a aquesta activitat es poden fer enviant un correu electrònic a info@visitestartit.com.

El diumenge, 19 de maig, a les 11 h, els actes continuaran amb el bateig dels nous capgrossos de l'Estartit: l'Estar i en Tit. Una estrella de mar i una gavina que animen acompanyen una ruta autoguiada amb jocs familiars pels paisatges més emblemàtics de l'Estartit. L'esdeveniment culminarà amb una cercavila pels carrers del poble, acompanyats per la Colla Gegantera local Xiscu i Remei, els Grallers del Montgrí i la Colla Gegantera de Caldes. A les 12?h, a la Plaça 1 d'Octubre, Galiot Teatre presentarà l'espectacle familiar 'En Bernat el Pescador'. Paral·lelament, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, es podrà veure l'exposició 'Nanses i pescadors' durant tot el cap de setmana.

Campanya gastronòmica i jornada tècnica del sonso

Acompanyant aquest esdeveniment, del 15 de maig al 15 de juny, 13 restaurants del municipi ofereixen menús especials amb el sonso com a protagonista, fusionant la tradició culinària amb tocs innovadors.

A més, el Cap de Setmana del Sonso inclourà una Jornada Tècnica dirigida a professionals, amb conferències sobre biologia marina, la gestió de la pesca del sonso i altres temes relacionats, seguides d'una degustació de tapes amb aquest peix com a protagonista. Per poder-hi participar cal inscriure's a info@visitestartit.com.

El Cap de Setmana del Sonso de l'Estartit és organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit, la Confraria de Pescadors del poble i l'AFOMTUR, amb la col·laboració del GALP Costa Brava a través de la Unió Europea.

MÉS INFORMACIÓ:

Consulta la programació del cap de setmana del sonso de l’Estartit 
Consulta els restaurants participants a la campanya gastronòmica del sonso i els menús
Consulta el programa de la Jornada Tècnica del sonso 

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis