Avisos

El Festival de Dansa Urbana SÓC creix en la tercera edició i dobla la participació de les companyies amateurs i semiprofessionals

SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC
SOC

04.03.2024

Prop de quatre-cents ballarins i ballarines de vint-i-dues companyies de tot Catalunya prendran part en les diferents activitats programades pel festival que tindrà lloc el 16 de març a l’Espai Ter.

Deu companyies oferiran exhibicions al carrer i dotze companyies més participaran a l’espectacle central que tindrà lloc a l’auditori de Torroella de Montgrí i que serà clausurat per la companyia professional The Boogie Tunes.

En només tres anys, el festival s’ha consolidat com la principal plataforma catalana d’exhibició per a les companyies de dansa amateurs i semiprofessionals de dansa urbana.

El Festival SÓC de Dansa Urbana i Fusió, que se celebrarà el pròxim 16 de març a Torroella de Montgrí, doblarà en aquesta tercera edició el nombre de companyies amateurs i semiprofessionals participants. En total, hi prendran part vint-i-dues companyies catalanes d’aquest àmbit, consolidant aquest esdeveniment com la principal plataforma catalana d’exhibició d’aquests artistes.

La programació està dividida en dues sessions i s’iniciarà al matí, a l’espai públic del municipi, amb les actuacions d’una desena de companyies que mostraran les seves coreografies: Gimnàs el Griu (La Bisbal d'Empordà) - Cicle mitjà de danses urbanes EMDC (Celrà) - Tempo (Vilobí d'Onyar) - L'Espai en Dansa (Castelló d'Empúries) - Like a Dream (Riudellots de la Selva) - SEEDs company CobosMika Company (Palamós) - Soulbeaters Performing arts (Castelldefels) - Wondernow (Santa Coloma de Farners) - Scratch (Mont-ras). Les actuacions es completaran amb la companyia convidada Festival Bategart.

L’espectacle central del festival tindrà lloc a la tarda, a les 19.30h, a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, amb la participació de SN Company (Santa Coloma de Farners) - Dance for Life (Vilobí d'Onyar) - Dreamers (Riudellots de la Selva) - Komorebi (Celrà) - Kidancers (Mataró) - Fabulous Funkers (Barcelona) - Gimnàs El Griu (La Bisbal d'Empordà) - The Wonders (Santa Coloma de Farners) - Kidancers (Mataró) - Boogie Squad i Suncai (Barcelona). La jornada es completarà amb l'actuació de la companyia professional The Boogie Tunes, reconeguts ballarins de popping amb un ampli recorregut en el món de la dansa, tant a nivell nacional com internacional.

El festival manté el seu esperit inicial d’esdevenir una plataforma on les companyies de dansa amateurs o semiprofessionals mostrin al públic la creativitat dels seus joves ballarins i ballarines, tot donant a conèixer la seva proposta artística fora de l’àmbit competitiu. Un nou espai d’exhibició que vol donar suport i visibilitzar el jove talent emergent que no disposa de prous oportunitats per mostrar la qualitat de les seves peces. Alhora, el SÓC pretén oferir al públic una emocionant experiència cultural a través d’aquesta disciplina artística. 

El festival està impulsat per l’Espai Ter i per les professionals de la dansa Jèssica Cuenca (Like a Dream Centre de dansa, de Riudellots de la Selva), Susanna Rosa (Wondernow - La nau del moviment, de Santa Coloma de Farners) i Laura Rovira. 

Aposta per la dansa
La celebració d’aquest esdeveniment forma part de la línia estratègica de l’Auditori Teatre Espai Ter de fomentar l’exhibició i consum de dansa amb la voluntat de promoure aquesta disciplina artística entre tota mena de públics. L’equipament s’ha fixat com a objectiu acollir propostes de qualitat amb la voluntat d’esdevenir, a mitjà i llarg termini, un espai de referència en la programació de propostes d’aquest àmbit. 

20.05.2024

Benvolguts/des, Per quart any consecutiu, engeguem aquesta campanya de comunicació de residus, amb la intenció de potenciar i millorar la... (Llegir més)

20.05.2024

Benvolguts/des veïns/es, Us informem que arran de l’experiència positiva de les restriccions de trànsit del Passeig de Catalunya durant els... (Llegir més)

17.05.2024

L'alimentació saludable i sostenible serà el principal eix d'actuació que impulsarà aquest any l'Ajuntament en el marc del Pla Municipal de... (Llegir més)

16.05.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí convoca un concurs de cartells per escollir la imatge publicitària que ha de servir per il·lustrar el... (Llegir més)

16.05.2024

El proper 20 de maig els centres educatius de Torroella de Montgrí fan festa de lliure disposició i l’Ajuntament ha decidit obrir el pati de... (Llegir més)

15.05.2024

L'Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a... (Llegir més)

13.05.2024

Informa't sobre els resultats al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024 a Torroella de Montgrí i l'Estartit, mesa per... (Llegir més)

09.05.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'uneix avui 9 de maig a la commemoració del Dia d'Europa, sota el lema "Construim Europa des del món... (Llegir més)

09.05.2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora del paviment del cementiri municipal, per tal d'habilitar tots els carrers interiors i substituir... (Llegir més)

08.05.2024

Torroella de Montgrí ha aconseguit reduir el consum d'aigua potable d'un 27 per cent des que l'Ajuntament va assumir, el gener de 2023, la... (Llegir més)

07.05.2024

Cala Montgó ha tornat a revalidar per catorzè any consecutiu la Bandera Blava que certifica la bona qualitat ambiental de la platja i... (Llegir més)

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis