Multidunària concentració en rebuig a l’assassinat de Fàtima Dahan

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per expressar el rebuig més unànime a l'assassinat de Fàtima Dahan i mostrar el ple suport a la família i persones properes a la víctima. Durant l'acte, l'alcalde, Jordi Colomí, ha llegit un manifest institucional i s'ha fet un minut de silenci.

L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol, durant els quals la bandera de la casa de la vila onejarà a mig pal i ha ofert suport a la família i a l’entorn més proper de la víctima per ajudar-los a poder fer front a aquests moments d’enorme dolor. Així mateix, s'ha acordat presentar-se com a acusació popular un cop se n'hagi determinat l'autoria.

Segons ha expressat l'alcalde: «Aquest assassinat és un acte execrable i una agressió als drets més elements. I una mostra de intolerància i barbàrie impròpia de la nostra comunitat. És una expressió de violència extrema que hem de denunciar, prevenir i erradicar, com sigui, de la nostra societat».

També ha recordat, entre d'altre coses, que «el nostre és un municipi que ha fet bandera, des de sempre, de la cultura, del civisme, dels valors entre les persones i del respecte en el sentit més ampli de la paraula. Uns valor que ens fan avançar cap a una societat cada cop més cohesionada i, per tant, cada cop més lliure, on el respecte cap a l'altre ha estat i ha de segui estant, en la centralitat de la nostra convivència».

En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que des de l'Ajuntament se seguiran defensant aquests valors de la convivència i del respecte com a eixos que han fet i han de seguir fent de Torroella i l'Estartit una societat cada cop millor i més justa: «Avui lamentem la mort d'una de nosaltres. Demà ens hem d'aixecar amb l'esperança real que la violència no té, ni ha de tenir mai, la última paraula.»

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis