Avisos

Torroella de Montgrí renova la senyalització del patrimoni històric i cultural de la vila

12.01.2024

L'Ajuntament ha implementat una nova senyalització informativa per posar en valor els principals elements patrimonials i culturals de Torroella de Montgrí, especialment del nucli antic i centre comercial. S’han senyalitzat 22 espais i 15 punts d'interès, mitjançant diferents elements: cartelleres, senyals direccionals, tòtems i plaques de paret. L'actuació s’ha portat a terme en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit (2021-2024), dins de la línia d'actuació 3.1 Valorització del territori-Torroella de Montgrí.

L'anterior senyalització patrimonial era insuficient, incompleta i no presentava una imatge unificada. El nou projecte ha permès actualitzar-la i modernitzar-la, amb l’elaboració de nous continguts analògics i digitals. La nova senyalètica permet, en el seu conjunt, explicar molt bé, tant a visitants com a la població local, la història de la vila des de diferents vessants.

La nova senyalització es basa en diversos elements i suports en múltiples tamanys i variants, però sota una mateix llibre d’estil. S’han incorporat textos multilingües (català, castellà, anglès i francès), imatges antigues (de caràcter històric i informatiu), informació complementària a través de QR (foto, àudio, vídeo), localització d’elements sobre el mapa, direccionalitat, etc.

Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística i del Pla de Sostenibilitat, assegura que la implementació d’aquest projecte de valorització patrimonial i també comercial de Torroella de Montgrí era molt necessari i s’ha pogut fer realitat gràcies al Pla. Oliveras explica que «Torroella de Montgrí és una vila amb una gran riquesa patrimonial, cultural, històrica i natural. Una història que és visible en molts dels racons atractius i especials. La nova senyalització ens apropa a tot aquest llegat i ho fa des d’un punt de vista divulgatiu, respectuós amb el medi i accessible a tots els públics. A més, amb l’aplicació de les noves tecnologies que ajuden a la seva interpretació.»

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis