L'Ajuntament i els càmpings de Torroella i l'Estartit reforçaran la col·laboració per incrementar la recollida de la brossa orgànica

També es fomentarà la recollida selectiva d'olis vegetals usats i de residus tèxtils a càmpings i ciutadania

01.02.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha estat beneficiari d'una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), emmarcada en el projecte «Foment de la recollida selectiva de residus municipals», dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, que està finançat per la Unió Europea-Next Generation 2023.

L'objecte d'aquesta subvenció és finançar actuacions que contribueixin al foment de projectes més eficients de millora de la recollida selectiva de les diferents fraccions dels residus municipals, des d'una perspectiva de l'economia circular, per contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals.

Al consistori torroellenc li ha estat atorgada una subvenció de 52.905,44 euros per finançar les actuacions que portarà a terme durant el 2024 i que se centren, bàsicament, en la recollida selectiva de la fracció orgànica de càmpings i en el foment de la recollida selectiva d'olis vegetals usats i residus tèxtils a càmpings i ciutadania.

La voluntat municipal és la d'aconseguir poc a poc els objectius que marca la Llei de Residus vigent i les directives europees que insten als municipis a recollir el 50 % dels residus de forma selectiva i el 15 % destinats a la preparació per a la reutilització per al 2035, fomentant així l´economia circular

Per tant, l'objectiu final és reduir les tones dipositades a l'abocador, en especial pel que fa als residus orgànics i reduir així, les emissions de gasos amb efecte hivernacle i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

D'altra banda, l'Ajuntament engegarà a l'estiu una campanya de comunicació i sensibilització, amb una durada de 2 anys, destinada principalment a la ciutadania, comerços, grans generadors, centres educatius, habitatges d'ús turístic, etc.  per fomentar la recollida selectiva i les actituds cíviques.

19.02.2024

El Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit encara la seva recta final amb pràcticament totes les accions... (Llegir més)

16.02.2024

L’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí i Massanas, com a president de la Junta d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, juntament amb el... (Llegir més)

16.02.2024

Els representants del Servei Territorial de Carreteres de Girona han presentat avui els primers esbossos de l’avantprojecte de millora de la... (Llegir més)

16.02.2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acollit avui una sessió de benvinguda als alumnes del curs de coneixement de medi i... (Llegir més)

15.02.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, està preparant per al dimarts 12 de març de... (Llegir més)

09.02.2024

L'Ajuntament, a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous  que abasteixen Torroella de... (Llegir més)

08.02.2024

Mig centenar alumnes d’I4 de l’Escola Guillem de Montgrí experimenten, creen i s’apropen a l’art contemporani en el marc d’una... (Llegir més)

07.02.2024

Un equip d’educació ambiental ha iniciat les visites a comerços de Torroella de Montgrí i de l'Estartit per donar-los a conèixer la normativa... (Llegir més)

31.01.2024

Torroella de Montgrí s'ha tornat a concentrar aquest matí a la plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de Fàtima Dahan, un crim que, després... (Llegir més)

31.01.2024

Degut a les darreres notícies que ens han arribat de la mort de la nostra veïna Fàtima, avui dimecres 31 de gener a les 12 h del migdia es... (Llegir més)

29.01.2024

Avui a les 19 h ha tingut lloc a la plaça de la Vila una multitudinària concentració, organitzada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per... (Llegir més)

29.01.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí lamenta profundament comunicar l'assassinat d'una veïna del nostre poble i vol manifestar la més enèrgica... (Llegir més)

24.01.2024

Benvolgudes famílies,                                                        Escollir l’escola dels... (Llegir més)

24.01.2024

Aquesta setmana s'ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis