Avisos

L'Ajuntament consolida l'estructura de la casa Masó de Torroella de Montgrí

19.12.2023

L'Ajuntament de Torroella ha iniciat aquesta setmana els treballs previs a la rehabilitació de l'emblemàtica casa Masó, antiga seu de la Policia Local i de Creu Roja. Es tracta d'un immoble d'alt valor patrimonial, construït l'any 1931 i ampliat el 1978, obra de l'arquitecte gironí Rafael Masó i Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - Girona, 13 de juliol de 1935), un dels més destacats de principi de segle XX i un dels precursors del Noucentisme.

Anna Company, regidora de Cultura i Patrimoni, ha explicat que en una primera fase es realitzarà l'actuació més urgent que consisteix en reforçar puntualment la fonamentació de la façana principal i consolidar el terreny inferior que, degut a l’entrada d’aigua, ha perdut la seva capacitat resistent. Aquest edifici es troba actualment en molt mal està i fa anys que s’està ensorrant. L’entrada d’aigua de manera recurrent al terreny que sustenta la façana principal ha provocat la deformació del sòl i el desplom progressiu de l’immoble. Aquesta setmana es faran una part dels treballs previs i les obres es reprendran la passat festes.

Per tal d'avaluar l'estat de l'edifici i plantejar les actuacions necessàries per a la seva posterior rehabilitació, l'Ajuntament va encarregar l'any passat un estudi tècnic. En base a les seves conclusions, s'ha planificat una actuació d'urgència que té com a objectiu garantir la seva estabilitat i frenar les causes que ocasionen el seu progressiu esfondrament.

En aquesta primera intervenció es reforçarà puntualment la fonamentació de la façana principal i es consolidarà el terreny inferior que, degut a l’entrada d’aigua, ha perdut la seva capacitat resistent. Per a l'execució dels treballs s'hi destinarà una partida de 17.900 euros. La Diputació de Girona ha concedit una subvenció de 10.740 euros.

Company ha explicat que la restauració integral és un procés que es planteja en tres anys d’execució per tal d’aturar la degradació de l’edifici, reforçar-lo i rehabilitar-lo per a un nou ús. Per portar a terme l'actuació es continuaran buscant subvencions a la Generalitat i la Diputació. Un cop restaurat, es planteja que hi hagi un petit espai de divulgació de la figura de l’arquitecte noucentista Rafael Masó al Baix Ter i destinar els espais a entitats.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis