L'Ajuntament consolida l'estructura de la casa Masó de Torroella de Montgrí

19.12.2023

L'Ajuntament de Torroella ha iniciat aquesta setmana els treballs previs a la rehabilitació de l'emblemàtica casa Masó, antiga seu de la Policia Local i de Creu Roja. Es tracta d'un immoble d'alt valor patrimonial, construït l'any 1931 i ampliat el 1978, obra de l'arquitecte gironí Rafael Masó i Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - Girona, 13 de juliol de 1935), un dels més destacats de principi de segle XX i un dels precursors del Noucentisme.

Anna Company, regidora de Cultura i Patrimoni, ha explicat que en una primera fase es realitzarà l'actuació més urgent que consisteix en reforçar puntualment la fonamentació de la façana principal i consolidar el terreny inferior que, degut a l’entrada d’aigua, ha perdut la seva capacitat resistent. Aquest edifici es troba actualment en molt mal està i fa anys que s’està ensorrant. L’entrada d’aigua de manera recurrent al terreny que sustenta la façana principal ha provocat la deformació del sòl i el desplom progressiu de l’immoble. Aquesta setmana es faran una part dels treballs previs i les obres es reprendran la passat festes.

Per tal d'avaluar l'estat de l'edifici i plantejar les actuacions necessàries per a la seva posterior rehabilitació, l'Ajuntament va encarregar l'any passat un estudi tècnic. En base a les seves conclusions, s'ha planificat una actuació d'urgència que té com a objectiu garantir la seva estabilitat i frenar les causes que ocasionen el seu progressiu esfondrament.

En aquesta primera intervenció es reforçarà puntualment la fonamentació de la façana principal i es consolidarà el terreny inferior que, degut a l’entrada d’aigua, ha perdut la seva capacitat resistent. Per a l'execució dels treballs s'hi destinarà una partida de 17.900 euros. La Diputació de Girona ha concedit una subvenció de 10.740 euros.

Company ha explicat que la restauració integral és un procés que es planteja en tres anys d’execució per tal d’aturar la degradació de l’edifici, reforçar-lo i rehabilitar-lo per a un nou ús. Per portar a terme l'actuació es continuaran buscant subvencions a la Generalitat i la Diputació. Un cop restaurat, es planteja que hi hagi un petit espai de divulgació de la figura de l’arquitecte noucentista Rafael Masó al Baix Ter i destinar els espais a entitats.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis