Avisos

Torroella de Montgrí converteix el nucli antic en una galeria d'art a cel obert

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant la seva visita.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant la seva visita.

13.12.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha convertit el nucli antic de la vila en una galeria d'art a cel obert on s'hi exposen obres destacades de grans pintors del segle XX que tenen el municipi i el seu entorn natural com a motiu pictòric. S'han fet reproduccions en gran format d'una vintena d'obres d'artistes reconeguts com Gimeno, Mascort, Mir i Fuster que mostren una llum i un paisatge la petjada del qual encara és possible copsar pels carrers i entorns de la vila.

Es tracta d'una iniciativa impulsada des de l'Àrea de Comerç i subvencionada per la Diputació de Girona, que té com a objectiu donar vida i color al nucli antic, i contribuir a la dinamització comercial. Amb aquest propòsit, s'han penjat reproduccions de quadres per les façanes del nucli comercial, especialment d'edificis que es troben en un estat més deteriorat, per tal de millorar la imatge urbana i, a l'hora, apropar l'art a la població i als visitants.

El projecte, que porta per títol Torroella a traç de pinzell, ha estat possible gràcies a la col·laboració i les aportacions d'obres que han realitzat la Fundació Mascort, Col·lecció Ramon Mascort, les famílies Fuster i Hors - Presas, i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. També ha comptat amb la col·laboració del Museu de la Mediterrània, la Fundació Mascort i l'Aula Municipal d'Arts Plàstiques. Tant les obres com els espais on s'exposen han estat escollits per una comissió tècnica.

La regidora de Comerç, Dúnia Oliveras, argumenta: «Amb accions d’aquest tipus,  a banda d’apropar l’art a la població i a les persones que ens visiten, es treballa en la millora d’espais dins del nucli comercial que estan degradats o visualment en mal estat. Això contribueix a dignificar-lo i fer-lo més. Des de l’Àrea de Comerç ja vam iniciar projectes en una línia de treball similar amb la vinilació d’aparadors buits i el projecte de la marca «És del Montgrí». Tot i així, el nostre objectiu, no deixa de ser la obertura d’alguns d aquest locals amb activitats comercials.»

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va visitar la mostra el passat dijous en el marc d'una visita institucional al municipi. Va estar acompanyat per l'alcalde, Jordi Colomí; la regidora de Comerç, Dúnia Oliveras, i la tècnica de l'àrea, impulsora i coordinadora del projecte, Clara Pallés.

Vila d’art
Aquesta no és la primera ocasió que l'Ajuntament treu l'art al carrer i l'utilitza com element promocional. Des del 2018, les dues cartelleres d'accés al nucli incorporen imatges pictòriques. D’aquesta manera, es vol donar una major projecció a la important tradició artística del municipi, que es concreta en l'actualitat amb una potent oferta d'iniciatives públiques i privades —fundacions, museus, sales d'exposicions i galeries— de gran qualitat i renom. Aquesta àmplia oferta ha convertit el municipi en un referent català en el món de l'art, la pintura i la fotografia.

A banda dels espais expositiu municipals, com el Museu de la Mediterrània o la Capella de Sant Antoni, entre la resta d’espais vinculats a l’art n’hi ha de tan reconeguts a nivell de país com la Fundació Mascort i el Palau Solterra-Museu de Fotografia Contemporània, als quals cal afegir diverses galeries privades de renom com Traç d’Art i Atrium.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis