Avisos

Arrenquen els actes al carrer de la campanya per reduir el plàstic d’un sol ús a Torroella i a l’Estartit

20.11.2023

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida dels actes al carrer programats en el marc de la campanya "A la plaça i mercat, amb bossa i cabàs", amb la instal·lació d'un punt informatiu al mercat de Torroella de Montgrí. El mateix punt estarà present aquest dijous al mercat de l'Estartit i els dies 25 i 26 a la Fira de Sant Andreu, coincidint i participant a la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2023. En aquesta carpa es reparteix material de sensibilització i una bossa de roba per anar a fer la compra. L’alcalde, Jordi Colomí, ha visitat el punt informatiu i ha lliurat bosses a algunes de les persones que s’hi ha acostat.

Amb aquesta campanya, que s'allargarà fins al març de 2024, es pretén reduir el plàstic comercial d'un sòl ús, fomentar les bosses reutilitzables, els tapers i la compra a granel. També es vol sensibilitzar la ciutadania en general sobre la problemàtica dels plàstics i envasos i la prevenció de residus. L'ús excessiu de les bosses està perjudicant greument el nostre entorn i és especialment impactant en la contaminació de mars i oceans.

En el marc d’aquesta campanya es portaran a terme diferents accions de sensibilització adreçades a establiments, ciutadania i escolars. Per més endavant, al desembre i al gener, s'han programat dues xerrades adreçades a la ciutadania, al Museu de la Mediterrània i a la Biblioteca Mar de Llibres.

També es farà una xerrada a l’Institut. I tant aquí com als centres escolars es distribuiran Boc'n'Rolls per reduir els embolcalls dels entrepans, i a l'administració pública.

Per altra banda, es farà una intensiva campanya informativa als comerços. Un equip d'educadors ambientals en visitaran una setantena per donar a conèixer la normativa sobre l´ús de bosses de plàstic i pautes per reduir residus, principalment plàstics i fomentar la venda a granel. S´entregaran bosses de cotó de la campanya per repartir entre els seus clients.

La campanya compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i el Departament d´Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb una subvenció de 18.910,07 euros, per dur a terme la redacció del Pla Local de Prevenció de Residus Municipals i accions/actuacions per a la reducció de plàstic d´un sol ús a Torroella de Montgrí i l'Estartit.

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis