Avisos

Finalitza la campanya per retirar flora exòtica invasora a diferents espais verds de Torroella i l'Estartit

31.10.2023

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha portat a terme una campanya intensiva per eliminar flora exòtica invasora d'espais verds del municipi. S’ha actuat a diferents punts de Torroella, l’Estartit, Santa Caterina, mas Moreu i les urbanitzacions Torre Gran i Mas Pinell. Les principals espècies que s’han retirat han estat plomalls de la pampa, ailants, atzavares, pampa, bàlsam, gazània, troanes, aromer blanc i acàcia de 3 punxes. Amb aquesta actuació, que es va iniciar el mes de juliol, es pretén afavorir la biodiversitat i les espècies autòctones.

Genís Pigem, regidor de Medi Ambient, ha explicat que des de l'Ajuntament es vol continuar treballant en aquesta línia i garantir, sobretot, que no es reprodueixin les plantes que ara s'han retirat. Assegura que es vol potenciar la biodiversitat autòctona pròpia de la Mediterrània en l'àmbit urbà on massa sovint trobem espècies ornamentals que tenim molt integrades en el nostre dia a dia, però que són invasores. En aquest sentit, és molt important regular-ne l'ús i erradicar-les per tal d’evitar la seva proliferació al medi natural on tenen una gran capacitat de desplaçar les autòctones

Els treballs s’han contractat a Galanthus Natura, una empresa especialitzada en aquest tipus d’actuacions i amb experiència a l’hora d’eliminar espècies problemàtiques i complicades d’erradicar. El projecte ha estat finançat en un 90 % del seu cost per la Diputació de Girona en les Subvencions per al desenvolupament d'actuacions de conservació del patrimoni natural per a Ajuntaments (2023). El cost total és de 8.578,9 euro, i la Diputació ha atorgat una subvenció per valor de 7.721,01 euros.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis