Avisos

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí aprofundeix en el coneixement dels ODS i l'Agenda 2030

09.10.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme una formació interna adreçada al personal municipal i membres del consistori per aprofundir en el coneixement i les oportunitats que ofereixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Amb aquest propòsit, tècnics d'una empresa especialitzada estan impartint, des de fa unes setmanes, unes sessions formatives i de sensibilització que permeten conèixer les implicacions que tenen els ODS en l'àmbit local i reflexionar, conjuntament, de quina manera es poden aplicar i com influeixen en el dia a dia de la ciutadania. Les sessions tenen un caràcter molt participatiu i permeten compartir nombroses reflexions que reforcen el caràcter transversal de l'Agenda 2030 i la capacitat dels governs locals per localitzar i implementar els ODS.

En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Colomí, ha destacat que els ODS han entrat a formar part de la gestió municipal diària de Torroella de Montgrí i condicionen cada vegada més les polítiques de l'Ajuntament: "Les administracions públiques hem de donar exemple del compromís ferm per encarar les noves situacions reals que està vivint el nostre planeta a nivell social, territorial i econòmic. Si prediquem amb l'exemple, podrem obtenir la complicitat ciutadana. En l'àmbit municipal, s'ha cregut oportú de fer aquesta formació a tots els càrrecs electes, al personal que treballa a l'Ajuntament així com a les entitats municipals i ciutadania a títol personal durant aquest inici de legislatura. És el moment de consensuar el pla de mandat i d'endegar noves accions i iniciatives i cal que totes les mesures vagin alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)."

D’altra banda, l’empresa contractada també farà un pla d’alineament de les polítiques locals als ODS. Concretament, aquest pla d’alineament contindrà:

  • Una diagnosi de l’alineament actual de l’Ajuntament de Torroella amb els ODS.
  • Propostes concretes d’actuacions per a cada unitat per assolir els ODS.
  • Fixar un calendari de les actuacions proposades.
  • Establiment d’un marc d’indicadors bàsic per constatar si s’estan assolint els resultats desitjats.

Aquest projecte es fa amb el suport de la Diputació de Girona.

Què són l'Agenda 2030 i els ODS?

Al setembre de 2015, i amb l’acord històric de 193 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), com a instrument global amb un ampli abast i una importància sense precedents.

Com a compromís mundial, busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Més informació a https://goo.su/YFj7q

09.07.2024

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta... (Llegir més)

05.07.2024

Aquest matí, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el regidor de Seguretat, Josep Martinoy, han rebut oficialment els quatre nous... (Llegir més)

05.07.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d'un nou pou amb l'objectiu de millorar la capacitat d'abastament d'aigua... (Llegir més)

04.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha contractat aquestes darreres setmanes a 5 joves estudiants que estaran realitzant tasques a diferents... (Llegir més)

04.07.2024

La platja gran de l’Estartit serà la seu del VI Tour d’Handbol Platja de la Federació Catalana d’Handbol, els propers dies 6 i 7 de juliol de... (Llegir més)

03.07.2024

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter (JCUABT) i el Syndicat Mixte des Nappes de la Plaine du Roussillon han iniciat un procés de... (Llegir més)

03.07.2024

La Policia Local de Torroella de Montgrí va detenir ahir a les 23:45 h l'autor del robatori amb força que va tenir lloc el passat 17 de juny a... (Llegir més)

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis