L'Ajuntament de Torroella de Montgrí aprofundeix en el coneixement dels ODS i l'Agenda 2030

09.10.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està portant a terme una formació interna adreçada al personal municipal i membres del consistori per aprofundir en el coneixement i les oportunitats que ofereixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030. Amb aquest propòsit, tècnics d'una empresa especialitzada estan impartint, des de fa unes setmanes, unes sessions formatives i de sensibilització que permeten conèixer les implicacions que tenen els ODS en l'àmbit local i reflexionar, conjuntament, de quina manera es poden aplicar i com influeixen en el dia a dia de la ciutadania. Les sessions tenen un caràcter molt participatiu i permeten compartir nombroses reflexions que reforcen el caràcter transversal de l'Agenda 2030 i la capacitat dels governs locals per localitzar i implementar els ODS.

En aquest sentit, l’alcalde, Jordi Colomí, ha destacat que els ODS han entrat a formar part de la gestió municipal diària de Torroella de Montgrí i condicionen cada vegada més les polítiques de l'Ajuntament: "Les administracions públiques hem de donar exemple del compromís ferm per encarar les noves situacions reals que està vivint el nostre planeta a nivell social, territorial i econòmic. Si prediquem amb l'exemple, podrem obtenir la complicitat ciutadana. En l'àmbit municipal, s'ha cregut oportú de fer aquesta formació a tots els càrrecs electes, al personal que treballa a l'Ajuntament així com a les entitats municipals i ciutadania a títol personal durant aquest inici de legislatura. És el moment de consensuar el pla de mandat i d'endegar noves accions i iniciatives i cal que totes les mesures vagin alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)."

D’altra banda, l’empresa contractada també farà un pla d’alineament de les polítiques locals als ODS. Concretament, aquest pla d’alineament contindrà:

  • Una diagnosi de l’alineament actual de l’Ajuntament de Torroella amb els ODS.
  • Propostes concretes d’actuacions per a cada unitat per assolir els ODS.
  • Fixar un calendari de les actuacions proposades.
  • Establiment d’un marc d’indicadors bàsic per constatar si s’estan assolint els resultats desitjats.

Aquest projecte es fa amb el suport de la Diputació de Girona.

Què són l'Agenda 2030 i els ODS?

Al setembre de 2015, i amb l’acord històric de 193 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), com a instrument global amb un ampli abast i una importància sense precedents.

Com a compromís mundial, busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Més informació a https://goo.su/YFj7q

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis