Avisos

La tasca de l'observador meteorològic Josep Pascual seleccionada com una de les 100 millors històries de Green Destinations

Josep Pascual mesura la temperatura del mar
Josep Pascual mesura la temperatura del mar
Josep Pascual mesura la temperatura del mar
Josep Pascual mesura la temperatura del mar
Josep Pascual mesura la temperatura del mar
Josep Pascual mesura la temperatura del mar

10.10.2023

La tasca de l'observador meteorològic de l'Estartit, Josep Pascual, ha estat seleccionada per Green Destinations com una de les 100 millors històries del 2023. L'entitat recull cada any històries de turisme sostenible i de bones pràctiques de destinacions d'arreu del món.

Enguany, Torroella de Montgrí - l'Estartit - Illes Medes va presentar la tasca de Josep Pascual sota el títol 'Josep Pascual Massaguer, un personatge clau per entendre la crisi climàtica'. La tasca de l'observador meteorològic estardidenc ha valgut l'atenció de Green Destinations com un exemple inspirador tant pel sector turístic com pels i les turistes.

Una vida dedicada al mar

Fill de pescadors, Pascual porta més de 50 anys registrant dades de la temperatura del mar teixint una base de dades d'un valor incalculable per a la comunitat científica internacional i que ha estat reconeguda per la NASA.

Aquests registres, que Pascual ha anat fent de forma voluntària, posen en evidència els efectes del canvi climàtic a la Mediterrània amb un augment de la temperatura de l'aigua i també del nivell del mar.

La feina de l’observador meteorològic ha estat cabdal per fer entendre a la població els efectes del canvi climàtic i ha contribuït a impulsar polítiques com la regeneració de les dunes litorals o la desurbanització d’espais a primera línia de mar.

Més enllà de la seva tasca registradora de dades, Pascual ha tingut una relació molt estreta amb l’Oficina de Turisme ajudant a divulgar el medi ambient i col·laborant amb diversos mitjans de comunicació enviant-los imatges que han permès posicionar Torroella de Montgrí i l’Estartit en el mapa turístic com una destinació preocupada pel medi ambient. De fet, Pascual, és un bon exemple d’aquella frase que diu ‘Pensa globalment, actua localment’

Bones pràctiques avaluades internacionalment

Les pràctiques i històries inspiradores en matèria de sostenibilitat són avaluades per un comitè format per un centenar de persones expertes de diferents àmbits a partir de criteris i indicadors relacionats amb la conservació de la natura i el patrimoni, la gestió dels residus, l'ús de l'energia o l'anàlisi climàtica.

La regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, ha destacat que la tasca que està fent en Josep Pascual des de fa tants anys, és “d’un valor incalculable”. I ha afegit que “ell, de manera totalment altruista, ens està regalant moltíssimes hores de la seva vida dedicades a la recopilació i compartició de dades imprescindibles per a la detecció i comprensió d'aquest canvi climàtic que tant ens preocupa”. Oliveras ha afirmat que “des de l'Àrea de Turisme, ens omple de satisfacció aquest reconeixement a la seva persona”.

Torroella de Montgrí i l’Estartit ja havia estat reconeguda

Aquest no és el primer any que Torroella de Montgrí i l’Estartit són reconegudes per les seves bones pràctiques i històries en matèria de sostenibilitat. Sense anar més lluny l’any passat va rebre una menció similar pel programa ‘El Parc Natural a l’Escola’. Un projecte educatiu impulsat pel Parc Natural del Montgrí les Illes Medes i el Baix Ter on hi van intervenir uns 3.000 alumnes de 9 centres educatius diferents de l’àmbit del Parc Natural.

L’objectiu era aconseguir que els nens i nenes adquirissin les eines necessàries per comprendre l’entorn més proper del Parc i esdevinguessin persones capaces d’intervenir-hi activament i críticament per conservar-lo i millorar-lo.

Qué és Green Destinations?

Green Destinations és una organització amb seu als Països Baixos que treballa en l'avaluació, el desenvolupament de capacitats i la certificació de destinacions i empreses compromeses amb el turisme sostenible. Està formada per persones expertes en turisme sostenible, empreses de consultoria i organitzacions sense ànim de lucre. Té presència en 450 destinacions d'una seixantena de països d'arreu del món.

Totes les pràctiques reconegudes es poden trobar al web de Green Destinations

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis