La ruta de l'Estar i en Tit suma un mapa del tresor i un conte com a nous recursos pedagògics per conèixer el patrimoni pesquer i natural de l'Estartit

L'Estar i en Tit
L'Estar i en Tit
Il·lustració del  llibre de l'Estar i en Tit
Il·lustració del llibre de l'Estar i en Tit
Mapa del tresor
Mapa del tresor
Plafó de valorització del patrimoni pesquer i natural de l'Estartit amb l'Estar i en Tit
Plafó de valorització del patrimoni pesquer i natural de l'Estartit amb l'Estar i en Tit

14.09.2023

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí suma nous recursos pedagògics a la ruta de l'Estar i en Tit que permet descobrir l'Estartit de forma gamificada. Aquests dos personatges, una gavina i una estrella de mar, acompanyen a les famílies al llarg d'un recorregut pels principals atractius turístics del poble. Fins ara, els dos dibuixos apareixien als plafons informatius que marquen els principals punts d'interès amb un dossier d'activitats per descarregar. I ara, s'hi suma un mapa del tresor i un conte.

L'Estar i en Tit apareixen als plafons de dues rutes que permeten descobrir el patrimoni natural i pesquer de l'Estartit. Són 19 punts d'interès, 10 i 9 per cada una de les rutes, amb informació sobre l'espai i una proposta d'activitat per a les famílies. Aquest recurs turístic té el reforç d'una llibreta de jocs que proposa un repte a cada un dels punts d'interès. Aquesta llibreta, es pot descarregar a través del web visitestartit.com

Un mapa del tresor i un obsequi per qui el trobi

Ara, als plafons i la llibreta d'activitats, s'hi sumen dos nous recursos: Un mapa del tresor i un conte. El mapa del tresor permet seguir el recorregut i a cada un dels punts d'interès fa una pregunta sobre la informació que apareix als plafons. Un cop respostes totes, es pot portar a l'Oficina de Turisme on les famílies rebran un petit obsequi a partir del 21 de setembre

Pel que fa al conte, es tracta d'un petit llibre quadrat de 18 pàgines amb lletra gran i il·lustració d'Amanda Casanovas, on l'Estar i en Tit busquen el secret de la felicitat. En la seva recerca es van trobant respostes molt interessants de la diferent fauna i flora que viu al parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Propostes educatives per a les escoles

Més enllà de les rutes autoguiades per les famílies en la seva visita lliure a l'Estartit, el projecte de valorització del patrimoni natural i pesquer aprofita l'Estar i en Tit per crear propostes educatives autogestionades adreçades als centres de primària i secundària relacionades amb el paisatge i la pesca.

A través de la veu narradora dels dos dibuixos es facilitaran materials adaptats al currículum de cada etapa educativa. El professorat podrà consultar prèviament aquests recursos educatius per tal de poder fer-ne ús durant les sortides escolars al municipi. A part dels documents es facilitaran materials didàctics complementaris a l’Oficina de Turisme, que caldrà retornar una vegada s’hagin utilitzat.

Projecte del Plade Sostenibilitat amb finançament Europeu

El projecte de valorització del patrimoni natural i pesquer de l'Estartit es una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

Els plafons, llibre d'activitats i el mapa del tresor estan editats en català, anglès, francès i castellà i el conte, de moment, només en català. Tots els recursos es poden demanar  a l'Oficina de Turisme de l'Estartit.

El Projecte educatiu i turístic del patrimoni natural i pesquer a l’Estartit es presentarà el proper dimecres 20 de setembre a les 11h al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Aposta pel turisme familiar

Aquesta proposta reforça l'aposta de la destinació turística pel turisme familiar, un dels públics diana més importants de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

Des de l'any 2007, Torroella de Montgrí i l'Estartit estan certificades amb la marca Destinació de Turisme Familiar (DTF), creada per l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de distingir aquells municipis que disposen dels recursos adequats per garantir unes bones vacances en família. Aquests recursos es concreten en serveis especialitzats per a les famílies; seguretat garantida; un ampli programa d'animació i activitats per a nens; instal·lacions adequades per als més petits en zones públiques, allotjaments i oferta complementària; fàcil accés a la informació dels programes d'activitats diàries, per planificar millor l'estada; allotjament i restauració adaptats a les famílies; polseres d'identificació per als més menuts; club infantil a la platja i biblioplatja, i rutes habilitades per recórrer a peu i en bicicleta.

El municipi té un ampli ventall d'activitats per brindar a les famílies un mar de possibilitats per passar les seves vacances i estones d'oci. Propostes com tastar, escoltar i descobrir la Mediterrània al Museu de la Mediterrània, viatjar a l'època dels cavallers i les princeses tot visitant el nucli medieval de Torroella de Montgrí, fer d'explorador o exploradora als diferents indrets del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, o convertir-se en un pirata per desembarcar a les cales i fons marins de les Illes Medes i els penya-segats del Massís del Montgrí. A més, el municipi gaudeix d'una àmplia extensió de platja planera i segura ideal per fer castells de sorra i remullar-se amb totes les garanties.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis