Avisos

El projecte Sèpia arriba a escoles i instituts gironins per a uns millors hàbits de consum

04.09.2023

Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar els estudiants al món de les sèpies, una espècie emblemàtica de la pesca artesanal i el consum responsable de peix. El projecte, impulsat per Projecte Sèpia, Gisfera i els pescadors artesanals de l'Estartit, està cofinançat gràcies al Fons per al Desenvolupament Local Participatiu dels municipis pesquers, una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

L’acte de presentació ha tingut lloc a l'Hotel Medes II de l'Estartit i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Jordi Colomí. També hi han participat representants de l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i del GALP Costa Brava. En acabar l’acte s'ha ofert una degustació de peix km.0 provinent de la marca de qualitat dels pescadors artesanals d'Empesca't.

El projecte ofereix diverses propostes educatives adaptades a cada nivell, des de cicle inicial fins a batxillerat, que inclouen tallers, visites guiades, jocs, vídeos i materials didàctics. L'objectiu és que els estudiants coneguin la biologia i el comportament de les sépies, la seva importància ecològica i socioeconòmica, les amenaces que enfronten per la sobrepesca i el canvi climàtic, i les accions que es poden realitzar per a la seva conservació i gestió sostenible. Així mateix, el projecte pretén fomentar el consum responsable de peix, promovent el coneixement de les espècies locals, les temporades de pesca, les etiquetes ecològiques i les receptes tradicionals.

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis