Aquest matí s’ha presentat el projecte educatiu «Educasèpia. Cuidem la mar i els pescadors des del plat», una iniciativa que pretén acostar els estudiants al món de les sèpies, una espècie emblemàtica de la pesca artesanal i el consum responsable de peix. El projecte, impulsat per Projecte Sèpia, Gisfera i els pescadors artesanals de l'Estartit, està cofinançat gràcies al Fons per al Desenvolupament Local Participatiu dels municipis pesquers, una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.
L’acte de presentació ha tingut lloc a l'Hotel Medes II de l'Estartit i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Jordi Colomí. També hi han participat representants de l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i del GALP Costa Brava. En acabar l’acte s'ha ofert una degustació de peix km.0 provinent de la marca de qualitat dels pescadors artesanals d'Empesca't.
El projecte ofereix diverses propostes educatives adaptades a cada nivell, des de cicle inicial fins a batxillerat, que inclouen tallers, visites guiades, jocs, vídeos i materials didàctics. L'objectiu és que els estudiants coneguin la biologia i el comportament de les sépies, la seva importància ecològica i socioeconòmica, les amenaces que enfronten per la sobrepesca i el canvi climàtic, i les accions que es poden realitzar per a la seva conservació i gestió sostenible. Així mateix, el projecte pretén fomentar el consum responsable de peix, promovent el coneixement de les espècies locals, les temporades de pesca, les etiquetes ecològiques i les receptes tradicionals.