Avisos

Arrenca la primera edició del Costa Brava Diving Fest

01.09.2023

Aquest matí s’ha presentat davant l’Espai Medes de l’Estartit la primera edició del Costa Brava Diving Fest, un cap de setmana dedicat al busseig sostenible que té com a objectiu la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en la pràctica de les activitats subaquàtiques, especialment pel que fa a aplicar criteris de conservació mediambiental, fomentar la participació i el coneixement de la ciutadania en diferents iniciatives de recerca i facilitar la descoberta del món submarí a col·lectius amb necessitats especials. L’esdeveniment està impulsat per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava, i posa en valor els projectes de conservació del fons marí, sostenibilitat i participació ciutadana que es tiren endavant des de Costa Brava Sub com a associació, però també des de cada un dels centres membres en particular.

El primer Costa Brava Diving Fest té lloc en diverses seus de prop d’una desena de municipis de les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva divendres 1, dissabte 2 i diumenge 3 de setembre. Tota la informació detallada i el programa d’actes es pot conèixer al lloc web www.costabravadivingfest.com

A Torroella de Montgrí i l'Estartit, es realitzarà una xerrada del projecte Rex, una conferència i projecció del submarí Ictineu 3 i una exposició de pòsters de gran format a l'aire lliure on hi podem veure com a Catalunya tenim un gran ventall de projectes que vinculen activitats d’estudi, de restauració del mar i de conservació marina amb la participació dels propis submarinistes.

El diumenge serà el torn d’una de les activitats que s’esperen més multitudinàries: una gran neteja submarina i aquàtica simultània en diverses poblacions de la Costa Brava, des de Portbou fins a Blanes. S’espera que sigui la neteja més participada del seu tipus que s’ha fet mai fins ara al nostre litoral.

En el marc de l'esdeveniment, s’ha celebrat un concurs de fotografia submarina i aquàtica a través de  l’Instagram de Costa Brava Sub. S’hi ha pogut participar fins al 27 d’agost, amb un total de 143 participacions, i el jurat ha atorgat premis en les categories de millor foto subaquàtica (per a l’usuari d’Instagram @jose_luis_aleman_honduras), millor foto no subaquàtica (@paubruv) i millor foto des del punt de vista de la sostenibilitat (@xaviersafont).

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis