Torroella de Montgrí programa una Festa Major de Sant Genís amb activitats per a petits i grans

Presentació programa Festa Major 2023 de Torroella de Montgrí
Presentació programa Festa Major 2023 de Torroella de Montgrí
Programa Festa Major de Sant Genís 2023
Programa Festa Major de Sant Genís 2023
Programació Barraques de Festa Major 2023
Programació Barraques de Festa Major 2023
Medalles del Montgrí
Medalles del Montgrí
Gegants Torroella de Montgri
Gegants Torroella de Montgri
Ball de l'Àguila
Ball de l'Àguila
Orquestra Montgrins
Orquestra Montgrins
Activitats infantils
Activitats infantils

17.08.2023

Torroella de Montgrí celebra la Festa Major amb activitats per a tots els públics, amb especial importància de la música en directe, la cultura popular i les activitats familiars. Sant Genís omplirà els carrers de la vila amb música, color i diversió del 19 al 28 d'agost.

La tradicional presentació del Llibre de la Festa Major, dissabte passat, va ser la prèvia d'uns actes que tindran el seu tret de sortida oficial dissabte 19 d'agost amb el correfoc, a les 22.30 h a la plaça de la Vila. Aquest és un dels actes més tradicionals i esperats de la festivitat i anirà a càrrec dels Ducs del Foc amb l'acompanyament dels diables Les Gàrgoles de Banyoles i els Pim Pam Pum d'Olot. L'endemà, hi haurà la versió infantil, a les 20.30 h, també amb inici a la plaça de la Vila amb el Correfoc Xic a càrrec dels Ducs del Foc i els Mussolets.

Les Medalles del Montgrí reconeixen la trajectòria de personalitats i entitats

A partir de dijous 24, la festa s'accelera i ja no té aturador. Aquest mateix dia se celebrarà un dels actes institucionals més importants de l'any a la vila, com és l'entrega de les Medalles del Montgrí. Enguany es concediran a l'escriptor Vicenç Pagès, a títol pòstum; al divulgador del Montgrí Narcís Arbusé; i al Club d'Escacs Montgrí, que l’any passat va complir 50 anys d’existència.

L'entrega de les Medalles del Montgrí es farà dijous 24 a les 19.30 h a l'Espai Ter.

El pregó oficialitza la Festa Major

També, aquest mateix dijous 24, es pronunciarà el pregó de Festa Major a càrrec de l’Associació teatral Grop (21.30 h) i es farà el tradicional sopar popular amenitzat per l'actuació de David El Mag.

El sopar, organitzat pel Rugby Club Senglars, té un preu de 20 € pels adults i 15 € pels menors de deu anys, amb tiquets que es poden comprar a Casa Pastors, l'Espai Ter, l'Oficina de Turisme de l'Estartit o en línia. Tot seguit, la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca servirà el tradicional Cremat que elaboren cada any.

Protagonisme de la cultura popular, el fet geganter i les activitats infantils

La Cultura Popular, lligada al fet geganter, té un espai destacat a la Festa Major de Sant Genís. Dijous 24 d'agost la mainada podrà vestir els Gegants al Passeig de l'Església (17 h) i també descobrir el nou conte dels Gegants de Torroella; divendres 25, diada de Sant Genís, estaran plantats a la plaça de la Vila (10.15 h) per dansar pels carrers de Torroella (10.30 h) a ritme dels Grallers del Montgrí, les Xatis i els Xanquers, i tot seguit (13 h) tindrà lloc a la plaça de la Vila el tradicional ball de l'Àliga i dels Gegants. Dissabte 26 (11 h) els Gegantons i els Capgrossos faran cercavila amb inici a la plaça de la Vila i estrenaran ball a la plaça dels Dolors. Com a punt seguit d’aquest matí festiu, a les 12 h, tindrà lloc el Vermut Explosiu, amb l’acompanyament de Sacsejada al Convent dels Agustins.

La mainada podrà gaudir de nombroses activitats al llarg dels dies de Festa Major. La Fira d'Atraccions obrirà dijous 24 (18 h) a l'Aparcament del Riu Ter i, el dia de Sant Genís, de 18 h a 20 h, donarà especial cura a les persones amb diversitat funcional oferint una fira d'atraccions amable d'impacte lumínic i sonor. Les persones interessades a assistir-hi es poden inscriure al 972757301 o a casapastors@torroella-estartit.cat.

Dissabte 26, a les 18.30 h, el Pati de Can Quintana acollirà el Circ Funky Experience i els Jocs Tradicionals de la companyia Circ de Jocs, en una activitat organitzada pel Racó de Rialles. L'endemà, diumenge 27, la plaça dels Dolors torna a acollir una activitat de circ amb l'espectacle Cabaret Sullivan's a les 11 h. A la tarda (19.30 h) a l'Espai Barraques hi haurà concert familiar amb Els Xetats.

El darrer dia de Festa Major, dilluns 28, els nens i nenes podran gaudir de jocs de taula a la Plaça Mestre Pere Rigau (17.30 h). Es tracta d'una activitat que té un preu solidari de 3 €, que aniran destinats a l'equip Petit Montgrí que competeix en l'Oncotrail d'enguany. Tot seguit, també podran divertir-se amb el ja tradicional espectacle infantil a càrrec de l’Albert Such (19 h), al passeig de l’Església, una activitat organitzada pels Indiketes del Montgrí, tot i no haver estat a temps de sortir al programa de mà.

Barraques amb una programació completa i variada

Les Barraques seran novament, un dels epicentres festius de la festa. Es continua apostant per la programació de concerts de qualitat, de diferents estils i gèneres, per a un públic divers, majoritàriament amb inici a les 24 h.

Obriran foc dijous 24 els torroellencs Parrak amb temes propis i versions de rock, seguits per Esteso’s Combo amb el seu estil 'guatequetero'. Divendres 25 serà el torn del rock combatiu i ple d'energia de Milícians i Serial Killerz. Dissabte 26 sonaran les versions de Her Majesty i l'ska, punk i reggae d'Agua Bendita. Diumenge 27, l’espai de barraques ballarà al ritme del pop metafísic i electrònic de Mtines i la música combativa dels incombustibles Brams. I dilluns 28 tancaran les Barraques els empordanesos Akoblats fusionant cançons populars catalanes amb un aire modern, combinant instruments típics catalans com el tible, la tenora o la gralla amb ritmes moderns de rock, ska i rumba; i les cançons desconstruïdes i reinterpretades a ritme de rock, drum'n'bass, pop, ska i rumba de Mitjanit.

Concerts i Ball de nit de les orquestres, sardanes, teatre i dansa

Les orquestres tornen a tenir protagonisme destacat en aquesta Festa Major. Enguany, faran concert de tarda (19.30 h) i ball de nit (22.30 h) les Orquestres Montgrins i l’Orquestra La Nova de Blanes. Serà als Jardins John Lennon divendres 25 d'agost i dissabte 26 d'agost.

Així mateix, la sardana continuarà ocupant un espai rellevant de la programació, amb audicions i ballades el divendres 25, dia de Sant Genís (13.30 h i 17.30 h), amb les Cobles Foment del Montgrí al matí i Montgrins a la tarda, i dissabte 26 a les 18 h amb la Cobla Rossinyolets, totes a la plaça de la Vila.

Dissabte a les 21.30 h, el Cor Móndeveus oferirà l'espectacle 'Abans que acabi el dia' a la plaça de la Vila.

La Nocturna, diumenge (22 h)

Un altre moment molt esperat serà la celebració de La Nocturna, que es farà el diumenge 27, a partir de les 22 h. Aquesta rua festiva, organitzada pels Grallers del Montgrí, s'iniciarà al carrer 1 d’Octubre de 2017.

L'esport no falta a la cita festiva

L'esport tampoc faltarà a la setmana gran torroellenca amb diverses activitats. La primera el 41è Torneig de Tenis Taula dissabte 19 i diumenge 20 a les 8.30 h al Pavelló Municipal d'Esports. El futbol cobrarà protagonisme dissabte 19 a les 19 h amb el Partit de Festa Major entre la UE Torroella i el CE Banyoles. També amb un punt més festiu el dissabte següent, dia 26 a les 18 h, amb el partit de les llegendes del club torroellenc.

Dissabte 19, a les 10 h, els Jardins John Lennon acolliran un torneig de petanca i dissabte 26 el Museu de la Mediterrània viurà el cinquè Torneig d'escacs (16 h) a càrrec dels homenatjats a les Medalles del Montgrí, el Club Escacs Montgrí.

Teatre de Festa Major

Finalment, i com és tradicional, l'Espai Ter acollirà el Teatre de Festa Major, dilluns 28 d'agost a les 20.30 h, amb l'Obra 'El Tigre' dirigida per Ramon Madaula i amb David Olivares i Mercè Martínez al repartiment. Les entrades costen des de 15 euros i es poden comprar per internet o a Casa Pastors, l'Oficina de Turisme de l'Estartit i Espai Ter.

Cartell de la Festa Major

El cartell de la Festa Major és el guanyador de la votació popular impulsada amb el concurs de cartells convocat expressament en una nova edició per posar imatge al Sant Genís d’enguany, i obra de Jaume Gubianas, que ha il·lustrat a la perfecció els elements principals de la festivitat amb un estil alegre i característic. Totes les obres presentades s’exhibiran a la Biblioteca Pere Blasi des del divendres 18 d’agost i fins al 15 de setembre.

Una festa per gaudir en comunitat

La regidora de Cultura i Festes, Anna Company, ha destacat que «La Festa Major de Sant Genís és un esdeveniment que ens uneix com a poble i ofereix una oportunitat única per retrobar-se amb amics, familiars i veïns». En aquest sentit, també ha agraït «la col·laboració de totes les Entitats que fan possible una Festa tant participativa i amb una gran diversitat de propostes per a tothom» i ha expressat el desig que tothom visqui “la Festa Major amb alegria” i ha convidat «a la gent de tot el municipi i dels pobles de l'entorn, a gaudir-ne i a participar-hi activament».

Tota la informació de la Festa Major a la nova App de l'Ajuntament

Tota la informació de la Festa Major de Sant Genís la podeu trobar a l'app de l'Ajuntament. Una aplicació d'informació ciutadana per a dispositius mòbils com telèfons o tauletes amb la finalitat que la ciutadania tingui al seu abast tota la informació del municipi d’una manera ràpida i senzilla.

Consulta el programa de la Festa Major de Sant Genís 2023
Consulta el programa de Barraques 2023
Descarrega't la nova App Torroella al mòbil

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis