L'Espai Ter programa el darrer musical de Dagoll Dagom, el monòleg a set veus de Pere Arquillué, i les obres teatrals «Fitzroy» i «Cost de vida»

12.07.2023

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí, tancarà la celebració del seu desè aniversari amb una programació que, des d’aquest agost i fins a principis del mes de gener de 2024, oferirà divuit espectacles de teatre, música, dansa i circ.  

El musical L’alegria que passa de Dagoll Dagom és un dels plats forts de la nova temporada. L'equipament acollirà el que serà l’últim espectacle de creació de la reconeguda companyia que torna a portar un clàssic de la literatura catalana a la contemporaneïtat a través de la dansa, la música i el teatre. L’obra, de Santiago Rusiñol, és una peça curta que fa molts anys que no es representa als escenaris professionals per la seva brevetat. Amb direcció d’Ariadna Peya, el musical està interpretat per Jordi Coll, Eloi Gómez, Júlía Genís o Pau Oliver, entre altres.  

De l’apartat teatral, destaquen també les dues funcions programades amb la col·laboració del festival Temporada Alta. D’una banda, El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, el monòleg a set veus protagonitzat per Pere Arquillué, amb text de Josep Maria Miró i dirigida per Xavier Albertí, que va rebre el passat 2020 el Premi Born. I de l’altra la peça Fitzroy, del duo Jordi Galceran i Sergi Belbel, que tornen a unir el seu talent després d’èxits com El mètode Grönholm, El Crèdit i Paraules encadenades. La nova proposta teatral compta, a més, amb un espectacular elenc d’artistes: Sílvia Bel, Sara Espígul, Míriam Iscla i Natalia Sánchez. 

Una altra de les obres teatrals destacades d’aquesta temporada és Cost de vida, de la dramaturga Martyna Majok, una peça original, honesta i divertida dirigida per Pau Carrió i interpretada per Julio Manrique, Pau Roca, Anna Sahun i Katrin Vankova. La temporada teatral a l’Espai Ter s’obrirà el 28 d’agost amb la representació d’El tigre, dirigida per Ramon Madaula i amb David Olivares i Mercè Martínez al repartiment.

En aquesta nova temporada i gràcies al programa Platea, l’Espai Ter també ha seleccionat alguns dels millors espectacles del panorama espanyol amb propostes que arriben de Madrid, Andalusia o Galícia. Una de les més interessants és l’espectacle de dansa Loop, una coproducció del Festival Grec de Barcelona i Aracaladanza, una de les companyies de referència de l’Estat espanyol. Aquesta peça màgica i seductora va ser guardonada amb el Premi FETEN al millor espectacle de dansa de l’any passat. També es programa l’espectacle de circ Sopla!, de la companyia andalusa Truca Circus, amb una proposta que combina a un ritme trepidant una gran varietat de tècniques de circ amb la música en directe i l’humor sense paraules més fresc. Un peça multipremiada que entre altres ha rebut el Premio Lorca al millor espectacle de circ de 2023 per l’Academia de Artes Escénicas de Andalucía. 

De Galícia arriba tot un clàssic de la literatura amb Cigarreras, basada en l’obra La tribuna d’Emilia Pardo Bazán. Aquesta peça, que no ha parat de recollir premis a tota mena de festivals de la geografia espanyola, relata l’amor impossible entre una proletària i un burgès i la caiguda dels Borbons al segle XIX. La programació del programa Platea torna a dur a l’Espai Ter l’actor Carlos Sobera que encapçala un repartiment de reconeguts artistes -Ángel Pardo, Elisa Matilla, Silvia Vacas o Juanjo Cucalón- per presentar Miles Gloriosus, una comèdia clàssica de l’època romana.

Homenatge a Tete Montoliu 
De l’apartat musical de la nova temporada destaca l’estrena de l’homenatge al músic Tete Montoliu en format big band, amb motiu del 90è aniversari del seu naixement. Tot celebrant Tete & Big Band és un espectacle inèdit que comptarà amb músics que van tenir un vincle de proximitat amb l’artista català: el contrabaixista Horacio Fumero, la vocalista Laura Simó, el bateria Esteve Pi i el pianista Ignasi Terraza. La proposta es completa per a aquesta ocasió amb la participació especial de la Girona Jazz Project i la direcció de Perico Sambeat.

Estrena del darrer espectacle de la companyia Cascai Teatre
En la seva aposta pel talent local, l’Espai Ter programa l’estrena del darrer espectacle de la companyia Cascai Teatre, amb Marcel Tomàs i Toni Escribano. Un tal Quixot és la nova proposta de la companyia gironina amb un espectacle delirant, on els protagonistes d’aquesta novel·la universal atraparan els espectadors amb els seus despropòsits. 

Els Pastorets tornen a Torroella de Montgrí i a l’Espai Ter
Després de dècades sense representar-se, Torroella de Montgrí i l’Espai Ter tornen a programar Els Pastorets a càrrec de l’Associació Teatral Teló Esquinçat. Amb la direcció teatral de Josep Maria Surroca i la direcció musical de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Torroella, una cinquantena d’intèrprets pujaran a l’escenari de l’Espai Ter per representar l’eterna lluita entre el bé i el mal. Aquesta és la principal novetat de la programació de Nadal a l’auditori que tornarà a acollir els tradicionals Concert d’Any Nou, amb l’Orquestra Terres de Marca i el seu repertori de valsos i polques, i el Concert de Reis, amb la Gio Orquestra que en aquest cas oferirà l’actuació Clàssics del cinema, de la mà del reconegut compositor, músic i director d’orquestra empordanès Marc Timón. Completa la programació nadalenca un altre clàssic amb l’espectacle Musinfant, música per a nadons.

Propostes familiars
De les propostes per a tota la família destaca Blancanieves, el musical, a càrrec de Candileja Producciones que ha reinterpretat el clàssic dels germans Grimm en un espectacle que fomenta la diversitat i la inclusió. Una altra proposta per a tota la família és Ilusiónate, el darrer espectacle del reconegut il·lusionista Borja Montón programat pel Festival FIMAG. I, finalment, l’Espai Ter tornarà a acollir la tercera edició de la Gala Pro Baix Ter que enguany programa l’espectacle Les dones del rock.

Entrades a la venda a partir d’avui
Les entrades per a la nova temporada de l’Espai Ter es posen a la venda aquest dimecres, a partir de les 11.00 h, tant al web espaiter.cat com presencialment. Com ja és habitual, l’equipament de Torroella de Montgrí també ofereix l’abonament T5, que permet comprar cinc entrades per a cinc espectacles diferents a un preu de 60€, amb descomptes de fins al 70%.

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis