L'Ajuntament completa la recepció de tota la urbanització Mas Pinell

08.06.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Junta de Conservació han signat l’acta de recepció definitiva del polígon UA1 Pa “Mas Pinell”. Aquest és un dels dos sectors en què es va desenvolupar el projecte d'urbanització. L'altre, el polígon UA 1Pb “Mas Pinell, amb una superfície de 95.226 m², va ser recepcionat el 2005 després de fer-se les corresponents cessions dels sols públics. Prèviament, el 2017, el Ple va acordar acceptar la cessió dels vials i els espais lliures previstos a la unitat d'actuació A, amb una superfície de 128.965 m².

El Pla Parcial d’Ordenació i Projecte d’urbanització del Mas Pinell va ser aprovat definitivament per la Comissió Territorial d'Urbanisme el 29 de desembre de 1967. Aquest planejament es preveia desenvolupar en tres etapes, de les quals només es va desenvolupar la primera. El pla general de 1983 va delimitar la 1a etapa desenvolupada en sòl urbà dins de la UA1P “Mas Pinell”, amb l’objectiu principal de completar la urbanització, establint una junta de manteniment i resolent el passeig peatonal i aparcaments a la platja.

El Pla Especial d’Ordenació Mas Pinell, aprovat definitivament per la Comissió Territorial d'Urbanisme el 24 d’octubre de 1990, subdividia el sector en dos polígons, l’A i el B, per diferenciar la part consolidada respecte la part amb moltes mancances d’infraestructures, i permetre així un desenvolupament independent entre un i altre sector. L’any 1991 es va tramitar i aprovar el projecte d’urbanització del Polígon B, es va constituir la corresponent Junta de compensació l’any 1992. El cost total e les obres de reurbanització i acabament ha estat efectuat al 100% pels mateixos propietaris.

L'alcalde en funcions, Jordi Colomí, ha expressat la seva satisfacció per la recepció i el tancament d'un llarg procés: «Estic molt satisfet per fer un pas més en la recepció d’una urbanització. és un tema candent en molts municipis catalans i avançar en aquestes recepcions d’urbanitzacions significa un pas més cap a la normalització d’una situació que cal anar executant a totes les urbanitzacions pendents de recepcionar de forma definitiva».

02.05.2024

Demà arrenquen les Jornades de Memòria Històrica Local, organitzades pel Museu de la Mediterrània, que enguany estan dedicades a analitzar en... (Llegir més)

29.04.2024

L'Espai Ter ha acollit aquest matí el fòrum d'intercanvi d'experiències de les escoles verdes de la Comissió Baix Empordà Primària-Zona Nord.... (Llegir més)

18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis