L'Ajuntament preveu tenir plenament operativa la Comunitat Energètica Local (CEL) aquesta tardor

A mitjan juliol es publicaran les bases del concurs públic per tal que la ciutadania s'hi pugui adherir

06.06.2023

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí està enllestint els preparatius per a la posada en marxa de la comunitat energètica local (CEL).  En aquests moments es troben a exposició pública les bases reguladores del concurs adreçat a la població per a la cessió temporal de les quotes de participació i ha sortit a licitació les obres per a la instal·lació fotovoltaica que es col·locarà a la coberta de l'Auditori Teatre Espai Ter.

Les bases del concurs per poder subscriure's a la CEL estaran exposades al públic fins al 6 de juliol i es poden consultar a la seu electrònica municipal. S'hi detallen les condicions que regiran la cessió temporal de quotes de participació, la documentació necessària per sol·licitar-la, les condicions per poder-hi accedir, les taxes anuals segons la modalitat, entre d'altres qüestions. Està previst que la setmana del 10 al 14 de juliol es faci la publicació de les bases per adherir-se a la comunitat Energètica local i des del moment que surtin publicades hi haurà un termini de 15 dies per fer la sol·licitud.

Dels 60,72 kWP de la instal·lació fotovoltaica, està previst reservar una potència de 14 kWp per a llars vulnerables identificades per part de Serveis Socials i 26 kWp per a la ciutadania, i la resta de kWp per a equipaments municipals.

El punt de subministrament de la CEL situat a la coberta de l'Espai Ter està pressupostat en 102.330 euros i tindrà 132 mòduls d'una potència de 460 W cadascun amb una potència pic total de 60,72 kWp. Podrà generar fins a 80.157 kwh a tota la comunitat.

Des de l’Espai Ter, la CEL donarà servei a diferents equipaments municipals i s’hi podrien acollir, de moment, fins a un màxim de 80 llars situades dins d’un radi de 2 km de distància de l’Espai Ter. Les persones que s’hi adhereixin podran aconseguir estalvis en la factura elèctrica poden situar-se entre els 300 i 500 euros anuals, en funció de la seva subscripció (1 o 0,5 kWp), i la quota anual que hauran de pagar a l’ajuntament és de 76 euros (0,5 kWp) i de 117 euros (1 kWp)

A més, els participants també es beneficiaran d’una plataforma de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics i disposaran d’un Gestor que periòdicament els assessorarà sobre com millorar aspectes energètics.

Per què formar-ne part?

  •     Estalviar en la factura de la llum
  •     Utilitzar energia verda i de proximitat
  •     Lluitar contra el canvi climàtic
  •     Contribuir a fer un municipi més sostenible
18.04.2024

Les obres guanyadores de la VIIª edició dels Premis literaris El Càlam de Sant Jordi són les següents: Pel que fa a la modalitat PROSA, les... (Llegir més)

18.04.2024

El novembre de 2023, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar, provisionalment, la nova ordenança d’ocupació de la via pública, espais... (Llegir més)

16.04.2024

El Museu de la Mediterrània continua treballant en fer gran el projecte Fer de Músic, un treball de recuperació, preservació i divulgació, a... (Llegir més)

15.04.2024

Benvolgudes famílies, Us informem que properament s’obrirà el període de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2024-2025 a les... (Llegir més)

12.04.2024

Les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí han finalitzat aquest mes d’abril i han permès doblar el nombre de consultes del centre,... (Llegir més)

10.04.2024

Aquest mes d’abril, el consistori torroellenc ha començat a utilitzar aigua regenerada de la Depuradora del municipi, per netejar la via pública,... (Llegir més)

04.04.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí condemna fermament l’atac masclista i de violència vicària que ha passat a Bellcaire d'Empordà aquesta... (Llegir més)

02.04.2024

Benvolguts/des, Us informem que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha obert una convocatòria pública de subvencions a entitats del municipi... (Llegir més)

26.03.2024

Els camps d'esports de Torroella de Montgrí i de l'Estartit tornaran a ser unes de les seus oficials del reconegut torneig MICFootball, que es... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis