Avisos

Inicien els preparatius per a les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí

09.05.2023

El Servei Català de la Salut ha començat els preparatius previs per a l’execució de les obres d’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí. L’actuació comportarà una inversió de prop de 3 milions d’euros i està finançada amb el fons europeu REACT-UE. Gràcies a aquesta reivindicada i molt necessària actuació, el CAP gairebé doblarà la superfície actual i s’ampliarà en 1.170 m2 on s’ubicaran tretze noves consultes, sales de treball i una base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’ampliació es preveu en dues plantes: a la planta baixa s’ubicarien els espais dedicats a l’atenció assistencial, i el primer pis es destinaria a espais de treball, àrea de personal i una sala d’educació sanitària.

La proposta d’ampliació i remodelació de l’equipament és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Servei Català de la Salut de la Regió Sanitària de Girona, amb l’objectiu d’adequar l’equipament a les necessitats derivades del creixement de població i del nombre de professionals. Els treballs es preveu que estiguin enllestits a finals d'any. Durant aquest període no es podrà utilitzar l'aparcament annex.

Per a l’ampliació, s’ocuparà un àmbit enjardinat annex i part de l’aparcament descobert, que serà desplaçat en el propi emplaçament. Mantindrà la capacitat actual i respectarà l’espai destinat a Heliport.

Vint anys en funcionament
El CAP de Torroella de Montgrí va començar a prestar assistència a mitjans del 2002 i, des de la seva obertura fins l’actualitat, hi ha hagut un increment de la població empadronada del 31,45%. A més, els municipis de l’Àrea Bàsica de Salut de Torroella reben molts visitants durant l’estiu i caps de setmana, de tal manera que la població de la zona creix considerablement en períodes estacionals. Tot plegat repercuteix en un augment de l’activitat assistencial. Durant el 2021 es va registrar un total de 143.210 visites, un increment del 44% respecte l’any 2003.

Pel que fa a la plantilla laboral, també ha augmentat el nombre de professionals que hi treballen i s’ha doblat en els últims quinze anys. A més, durant la pandèmia s’han incorporat nous perfils professionals, com gestors COVID, els referents escolars COVID (RECO) i nou personal administratiu, de manera que s’ha evidenciat la necessitat de disposar de més espai assistencial així com àrees de treball i espais personals per als treballadors.

Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí
El CAP de Torroella de Montgrí és el principal equipament de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí, des d’on es presten serveis assistencials a uns 15.000 habitants i una àrea geogràfica de 132 km2, tot i que durant l'estiu, la població mòbil/turística es triplica. L'ABS està gestionada per la Fundació Hospital de Palamós-Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE) i també incorpora els consultoris de l’Estartit, Verges, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà.

01.07.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha inciat avui 1 de juliol una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la... (Llegir més)

28.06.2024

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí i la Fundació "la Caixa" han formalitzat aquest matí la signatura d’un... (Llegir més)

27.06.2024

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut en donació el fons documental de la família Quintana, que des del 2020 es trobava en règim de... (Llegir més)

23.06.2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol felicitar a la UE Torroella pel seu històric ascens a Primera Catalana. Per celebrar aquest èxit s'han... (Llegir més)

20.06.2024

Aquest vespre s’ha inaugurat l’espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme a Torroella de... (Llegir més)

20.06.2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i de la resta de municipis de la comarca... (Llegir més)

18.06.2024

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella... (Llegir més)

17.06.2024

Torroella de Montgrí i l'Estartit participen aquest estiu en la campanya concurs per poder revalidar la Bandera Verda d'Ecovidrio aconseguida els... (Llegir més)

17.06.2024

Benvolguts veïns, Us informem que el proper divendres 21 de juny de 2024 al matí es realitzarà un exercici professional per part de diversos... (Llegir més)

17.06.2024

L'emblemàtica Casa Masó, antiga presó de Torroella de Montgrí, seu de la Policia Local i de Creu Roja, s'incorporarà en breu al catàleg... (Llegir més)

14.06.2024

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat avui el port de l’Estartit on el Departament, a través de Ports de la Generalitat,... (Llegir més)

14.06.2024

L'Ajuntament farà aquest estiu un pas més per reforçar la pacificació del trànsit al passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí i... (Llegir més)

14.06.2024

El passat dissabte 8 de juny va tenir lloc la presentació de la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí al Pavelló Municipal d’Esports.... (Llegir més)

Cercador
Etiquetes
eventis